Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Sista helgen

Äntligen går det som vi vill;) renoveringen närmar sig sitt slut och snart yr mjölet. Johan längtar till sina degar och jag längtar efter att få skåla med vänner o familj i vår alldeles egna butik, vår högsta dröm. Tänk att äntligen få välkomna sina egna kunder, få låsa om sig och veta att alla timmar man lagt ner har man gjort för sig själv. Få kunna styra  själv och få det bättre för familjen o barnen som kommer att få träffa oss mer nu när vi inte kommer jobba kvällar något mer. 
Man vågar knappt tro det men går allt som det skall nu sista dagarna börjar vi baka på måndag (mot våra restauranger o butikskunder) och om två veckor öppnar vi upp för enskilda kunder som kan handla i butiken. 
Hoppas vi ses?
Bjuder på några sista bilder innan ni får se det färdiga resultatet.
målning av fönster
Andreas och Johan la ner MÅNGA timmar på att fundera ut hur vi skulle lösa det felmåttade kylrummet som även kom med transportskador i form utav sprickor
 
De underbart, vackra skoltavlorna är en present från våra underbara grannar, hur fina är dom inte????
 
Pappen kom ner medans vi målade fönster, vilket vackert ljus som strömmade in
 
en halv ugn
Förutom familjen är nog detta Johans största stolthet
 
 
 

nära..

Vi är så nära nu, trots senaste dagars motgångar så kan vi känna doften av nybakt bröd nu!!! Man blir ju så galet nervös när man nästan är i mål. Vi vågar knappt tro på det efter alla år!!!
Snart ses vi/ My

en vecka kvar...förhoppningsvis

Nu kör vi som tusan..sista veckan, allt skall klaffa, hälften klaffar inte!!!!! Kylrummet var sprucket när det kom, transportskada! Inget nytt kan vi få heller då det tar 3 veckor att göra ett nytt. Det hör till saken att detta kylrum var plan B då det förra var försenat!
I morgon har jag barnvakt åt guldklimparna så då kommer jag befinna mig i butiken hela dagen o måla o fixa! Vi får i alla fall god hjälp av vänner o familj, känns riktigt skönt!!! Vi hörs/ My

Arbetet fortskrider

Hej på er!
Vi har varit med dagens fikaleverans hos Grabbarna i butiken. Lykke har bakat äppelmuffin och så lite kaffe på det. De håller på och lägger golv, det blir sååå snyggt, äntligen börjar det ta form och man får en skön känsla av hur det kommer se ut:)
Tim sätter fast fläkkåpan
Klinkar golvet
Pusspaus
Vår vän Andreas hjälper till idag!
Lilleman står o sover i diskrummet
Lykke serverar nybakta muffins på pallen
gungpaus utanför med Morbror timme

Kakel

Min bror Tim var o hjälpte Johan i helgen, de fick upp allt kakel och var så duktiga:)

Sylthyllor

Mitt uppdrag idag är att måla alla butikens turkos/blå hyllor. På dem skall diverse syltburkar, saftflaskor och kakor stå på:) Det kommer bli vackert!
Borta i butiken står Svärfar/kollega nr2 och målar alla springor i taket medans Johan hämta fläktkåpa och målar väggar!

Som att jobba långpanna

Johan o Tim är inne på 14:e timmen i lokalen för dagen o än är de inte klara på ett par tre timmar när jag ringde. Vi sitter ju i klistret när det gäller tiden rejält... En månad för att färdigställa en butik från noll är alldedes för lite tid så här i efterhand. Men vem har råd att vara ledig en längre tid än så?  Vi måste börja baka 1 juli, det har vi lovat våra kunder! Det här med att renovera är som att jobba långpanna på stjärnkrog. Fast en långpanna på F12 får en att känna att man lever och ger en jäkla kick när man är färdig. En långpanna bland slipdamm, kakel och betong får en att längta hem.
De sliter som djur och jag är så stolt över Johan som ärså händig och duktig och tacksam över alla nära och kära som ställer upp för oss!

Skön känsla

Gillar längan vi har lokalen i, en keramikverkstad som granne åt ena hållet, en antikhandlare på andra och en möbelsnickare på hörnet! Och så snart vi, ett genuint surdegsbageri:)

Fika leverans

Min bror har kommit ner från götet för att hjälpa till att bygga i lokalen i helgen. Jag och kidsen åkte förbi idag med kakor och kaffe och drog en lunch med dem. De kämpar på, trodde först inte mina ögon när jag kom in
-MÅLAR NI TURKOS!!!!!
Men det var bara någon våtrumsfärg som skall sitta under kaklet!
johan rollar på!
Johan på allt kakel
Min bror Tim har kommit till undsättning
Lykke har bakat regentkakor till grabbarna

Gips

Hej!
Idag var tanken att ett halvt ton kakel skulle upp i bageriet men istället gick dagen åt att fästa gipsplattor på väggarna. Men i morgon skall det börja sättas upp för nästa vecka skall fläktkåpan fästas i väggen.
Det börjar rulla på lite bättre nu, golvbrunnen borras på måndag.
I morgon kommer även min bror och hjälper till att bygga lite!
Go kväll
/ My

Rockarna har kommit

Alltså, fasen vad fint! Nu ligger rockarna och bara väntar!!!  Vi fick ett stort paket kläder från segers sponsrade av Arla. Vi är så spända och ser verkligen fram emot att börja jobba nu. Johan jobbar ändan av sig borta i lokalen från tidig morgon till kväll och jag försöker i den mån jag kan att ringa runt och maila och fixa den biten.
Det blir fint där borta även om allt tar längre tid än man tänker...så är det alltid!
Kylrummet vi beställde kommer inte i tid nu så vi måste tänka om. Det kan inte levereras förrän i mitten av juli så vi fick avboka det. Utan kylrum kan vi inte bedriva verksamhet. Får se i morgon om vi kan hitta ett nytt till rimligt pris..blir tajt med leveranstiderna nu med!

Väggen på väg upp


Ett halvt ton kakel

Idag har Johan varit o handlat kakel och konkat in i lokalen, närmare bestämt ett halvt ton. Han är där varje dag nu och bygger. Skall bli riktigt skoj att se allt växa fram.


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0