Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Nu är vi redo

Sådär ja!
Då har johan jobbat sin sista dag och ikväll fick vi nycklarna! Imorgon påbörjas jobbet med lokalen!
Känns riktigt bra!
Surdegen är hemma den med, i tryggt förvar! Gott, får man nybakat bröd varje morgon:)

Loggan klar!

Äntligen har vi ett färdigt resultat! Henrik Persson på www.Become.se har gjort loggan. Han är fantastiskt duktig och även en god vän till oss! Tack snälla för din hjälp, vi är supernöjda! Vi kommer artt använda oss av olika färger på cirklen beroende på var den sitter på!

Snart smäller det...

NU drar snart allt igång på riktigt och vi är galet laddare!!!
8 dagar till för Johan att jobba sedan följer en enormt stressig månad i juni...
I juli måste vi vara klara att börja leverara!
Har suttit i telefonen större delen av dagen och betat av leverantörsamtal och bokat möten med byggnadskontor mm..samtidigt har en varm liten Cornelis suttit på axlen och svettats eller legat på en filt under äppelträdet.

Ser bra ut!

Årets äppelskörd i trädgården verkar bli bra! Massor av blommor som kommer bli fina äpplen till Butikens must!

Tankar en tisdagskväll

Genom åren har jag jobbat med massor av duktiga människor som lärt mig nästan allt jag kan! Jag har alltid haft stor respekt för dem jag jobbat för men inte alltid hållit med dem. Många gånger har jag suttit och tänk att den dagen jag öppnar eget skall jag INTE göra så...för att nu sitta o tänka att jag kommer säkert göra PRECIS likadant! Nu är det ju VÅR butik, VÅRT sortiment och VÅRT ansvar. Jag vill ju må bra i hjärtat varje dag jag låser dörren till vår butik och går hem. Känna att allt som tillverkades och såldes idag var ett bra hantverk! Jag kommer säkert ha alldeles för svårt att lita på folk till en början, kan de göra precis som jag vill ha det? Kommer jag kunna lämna över och sedan komma tillbaka utan att vara för arg? Jag hoppas det...jag vill det! Det gäller ju att vara tydlig och framför allt att se till att ens förklaringar når fram! Men tills vi kommit igång såpass att vi kan ha anställda så kan jag ju bara bli arg på mig själv när något inte blir bra och det skall bli otroligt skönt! Många tankar snurrar, vilekn ortoligt rolig resa vi har framför oss
/ My

Axelsson & Feldt AB

Nu är bolaget registrerat, Äntligen! Nu kan vi börja handla in all utrustning som, emballage, golv, kakel, ugnar mm.
Nästa vecka blir det superstressigt, får försöka att behålla lugnet!

Axelsson och Feldt AB

Vi inväntar organisationsnummer för att kunna komma vidare nu! Så fort bolaget är registrerat börjar arbetet med att beställa all inredning o emballage, utrustning och verktyg! Hoppas verkligen det blir klart nästa vecka!
Ha det gott/ My

Klarbärsträden i Lönneberga

I Lönneberga har vi e riktigt guldgruva vad gäller bär till vår saft och sylt. Johans mormor och morfar har sitt hus där och vid logen växer det massor av vackra gamla klarbärsträd, minipäronträd och bigaråträd. Vinbärsbuskar finns det också så det räcker och blir över till vår stora glädje. Vem vill inte dricka saft gjord på bär från Lönneberga i sommar?
I helgen var vi där för att fira svärmor men passade såklart också på att kolla status på träden och reka lite efter bra-att-ha saker till butiken. Hittade en väldigt vacker gammal låda från sockerbolaget. Tänk att man fick sockret i sådana förr i tiden, charmigt värre!

Att starta eget med småbarn

Vi har valt att dra igång detta projekt samtidigt som jag är hemma och är föräldraledig med vår lilla pojke som inte är större än en baguette. Sedan har vi ju vår lilla Lykke med som är tre år! Det finns helt klart både positivt och negativt med att dra igång verksamheten nu, det som är positivt är att det i viss mån finns lite mer tid att sitta med beställningar och möjlighet att sälja in sin produkt även om den är väldigt liten... Det negativa är väll när man väl skall göra det och man mutat det lilla barnet med en clementin för att hon skall vara tyst och inte störa när jag ringer ett viktigt samtal men trots detta kommer inspringandes i rummet där man sitter o skriker att hennes docka minsann bajsat så det luktar i heeeeeela huset!!!!!! Det kanske bara är att inse att de viktiga telefonsamtalen får vänta?
Jag försöker i alla fall att ägna dagen åt att beställa hem kataloger. Det är ju hög tid att bestämma vilka brödpåsar och emballage vi skall ha i butiken.
/ My

Älskade vackra bröd!


Tre delar, tre ägare

Med på projektet "Feldts Bröd & Konfekt" är även Johans pappa Bengt som kommer stå för allt som har med papper och bokföring att göra! Utan honom hade förmodligen drömmen stannat som just en dröm ett par år till!
/ My


Under uppbyggnad!

Bloggen är inte den roligaste utseendemässigt idag men det blir bättre, vi väntar bara på bättre väder för att kunna ta bilderna till hemsidan samt blogg. Så länge ser det ut såhär!
Ikväll har vi startat vår sida på facebook, följ gärna med oss där. För att inte vara utan bild på facebook drog vi på oss rockarna för ett fotografi eller två! Förutom att det ser ut som om jag har skägg kände vi oss ganska nöjda med resultatet sålänge...
/ Mywww.brodochkonfekt.se
RSS 2.0