Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Pang, boom..NU KÖR VI!!

Alltså, första öppetdagen idag och vi trodde inte det var sant!!!
Det var en risk vi tog, det visste vi, en risk att kanske tappa en väldans massa kunder. Vi trodde nog det inte men vi visste att det kunde bli så. Att det kanske skulle bli trögstartat för folk att hitta tillbaka. Hur mycket skulle vi baka? 
Johan brände på, han bakade som till en fredag, det är vår bästa dag! Hellre att det blir MASSOR av bröd över än att det tar slut vår första dag tillbaka!
 
När kl var 09.40 hade vi redan haft 37 kunder??? Det var helt galet, hela dagen strömmade alla våra kära kunder in. Alla var glada över att vi var tillbaka och vi var så glada att se er. FÖRSTA DAGEN!! Ni är bara bäst. Jag vet att jag tjatar men ni förstår nog inte hur underbart det känns att ni kommer till oss, så trogna! Vårt lilla älskade bageri har så många fina kunder, börjar nästan lipa! Vi har lagt ner hela vår själ i detta bageri, satsat allt vi äger och har, trott så på vår idé och så bara blir det så lyckat!!!!!!! Det är fasen den högsta vinsten man kan vinna!!!
 
Nu tog ju också allt bröd slut klockan 16.00 så det var något av ett misslyckade kan man tycka men så stod jag och ägnade några timmar åt att fundera på det där samtidigt som jag jobbade...när brödet tar slut. 
Det har ju en förmåga att göra det hos oss. Jag vill ju att det skall ta slut EXAKT kl 18.00 varje dag, att vår sista kund skall få gå ut genom dörren med sista limpan. Om man ändå kunde se in i framtiden. Det kan vi inte, vi kan bara gissa vad som kommer att gå om två dagar för det är ju så lång tid det tar. Ena dagen beräknar du hur mycket du skall friska surdegarna till dagen efter och då sätter du degar på det, som du sedan bakar  av den tredje dagen. 
Samtidigt som jag ser det som ett misslyckande att brödet tar slut så ser jag också det som jäkligt lyckat! Det är ju lyckligt att vårt bageri säljer så mycket bröd att jag behöver grubbla på vad vi skall göra åt att det tar slut. Hängde ni med där;)? 
 
Det är bara till att gissa på och baka så mycket vi tror kommer gå åt varje dag så kan vi ju inte göra mer, eller hur? Så får vi ju inte glömma att vi inte vill tumma på kvalitén heller.. kvalité framför kvantitet så får folk hellre slåss om det;) Ni vet ju att ni alltid får ringa och lägga undan, förutom när vi stoppar ibland på storhelgerna;)
Vi har redan börjat att prata om kanelbullens dag och julen...hur mycket kommer att gå åt? Haha.
2000 kanelbullar kanske? Då får vi snurra tills vi svimmar;) Så har vi julen, rent spontant så känns det som att vi kommer att behöva minst två extra anställda i jul. Det hade varit super kul!!!
Nu skall jag sova, jag är trött efter de två första dagarna. Vi har ju lovat varandra dyrt och heligt att äta och dricka ordentligt men än så länge har det bara blivit massor av kaffe, alldeles för lite vatten och en och annan macka! Vi får skämmas och jobba vidare på det!
 
Sov gott så ses vi i butiken:)
 
/ My
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0