Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Vilket väder.....

...vi har!!! Vi badar och tar tillvara på tiden vi har. Skall erkänna att jag var lite stressad över det sunkiga vädret i början men nu så finns det inget att klaga på:) Tänk att man kan ha det såhär också, bara vara lediga tillsammans, inga måsten och inga scheman!  Oj då...det blir nog bad vid sjön i morgon med..som igår och i förgår... 
Jag och Johan är ju till och med solbrända...stor kontrast mot förra årets juli;) 
Min stora passion förutom att jobba är ju blommor och jag väntar med spänning varje dag på att nya dahlior skall slå ut. I växthuset frodas våra gurkor och dem första tomaterna har blivit röda:)
Men det ligger något annat i luften med....ett litet tunt täcke av nervositet....någon dag, eller nästa vecka eller när som kommer de ta oss för svensexa och möhippa..ups!!!! Jag som är ett sådant kotrollfreak försöker att ta kontrollen och styra upp den själv och Johan har redan haft en "skenmanöver" där han sattes på tåget med pass i handen;)
 
 
 
 
pappa Johan och Lykke 
 
 
 
 
 
 
 
 

PANG!!!!

Semesterns fjärde dag når sitt slut... 
Det känns lite som att vi sprang och sprang och sprang och så sprang vi lite snabbare, ännu snabbare och tillslut sprang vi så fort vi bara kunde och så PANG!!!!!! Rätt in i en stenmur, föll ihop och bara låg där och tittade upp på himlen där molnen for förbi.... imorgon är det dag nummer fem och jag tror att det är "THE DAY" som vi skall resa oss upp och sträcka ut. Tusan vad trötta vi varit, och griniga.... Det var nu smällen kom..men det visste vi ju redan. Vi har ju varit där förr ett par gånger förut.
 
Första dagen åkte vi till stranden, alla var griniga, Cornelis blev biten av pissmyror under ögonen och på knät, Lykke var upprörd över snäckskalen, jag frös och Johan var allmänt grinig för att det första Cornelis gjorde var att öppna matsäcken och öste ner en stor näve sand. Så satt vi och åt sandiga mackor som knastrade mellan tänderna och så åkte vi hem. På vägen hem frågade Johan om vi skulle åka inom en glassfabrik? -Verkligen INTE sa jag!!!!! kan vi inte bara åka hem nu!
-JOOO GLASSFABRIK, skrek Lykke sedan halva vägen hem.
Dagen efter åkte vi till Djurparken i Ängelholm och kollade på Teater, Pettson och Findus. 
Sedan har vi bara vilat efter det..kanske gick vi ut lite väl hårt men vi ville ju så gärna...
 
Att ha semester känns overkliget och underbart och vi behövde verkligen vara med våra barn, utan stress och en massa tider att passa. 
Vi har fått färdigt växthuset och planterat gurkorplantor som vi fått, första gurkan är redan skördad:) 
Känslan av att äta sina egna grönsaker är fantastisk!
 
Alla vi möter som hör att vi har semester utbrister -HUR VÅGAR NI???? TÄNK OM ALLA KUNDER FÖRSVINNER?????
Ja hur vågar vi? Jag vet faktiskt inte..men jag känner väldigt stark att om vi kommer tillbaka och inte en enda kund gör det, då har vi ju verkligen misslyckats och måste gjort världens pissigaste bröd och eftersom jag vet att de flesta älskar vårt bröd så hoppas jag att se er alla igen i Augusti:)
...Ännu värre....tänk om alla kunder var kvar men vi bara försvann...? Bara dalade ner bakom bänken och la oss ner och dog...
Jag hade en arbetskamrat som dog, han var bara 24 år gammal, hans hjärta stannade, det var något av det sorgligaste jag varit med om. 
Därför är tiden kommen nu, att ta hand om sig själv och de runt omkring oss. Utan familjen är livet inget värt..inte ens vårt bageri. 
 
Glöm inte det...ta hand om varnadra♥
 
 
 
 
 
 

ETTÅRSKALAS!!!

Vilken fantastisk dag vi hade igår!!!! Alla våra underbara kunder kom för att dricka saft och bullar. Ibland var det massor av folk runt bordet och ibland färre men det var så trevligt att få en pratstund med er mer än den man får vid kassan. Få veta vad ni faktiskt heter..vad ni jobbar med osv. Känns som att "Feldts-familjen" växer sig starkare!!! Utan alla er hade vi inte haft något bageri och vi är så tacksamma!!! Fångade några av er på bild:) Tack för det.
 
Johan bakar på!!
 
Susanne smygfotar mig när jag skivar bröd till en härlig dam. Hon skrattar alltid åt mig när jag gör det för hon säger att jag skivar med hela kroppen!!!
Tänk att denna fina gamla dam kom med grattiskort till oss dagen till ära med en underbar text och varsin "gotteslant" till oss alla!!! Började självklart snyfta!!! TILL OSS!!!!?????
 
Montern är fylld med godsaker
...
Byggarna var så himla snälla och städade upp en bit av deras avspärrning för att vi skulle få ett hörn:) Vi gillar inte bygget alls men människorna  som är där och bygger är helt fantastiska!!! De står ut med oss och framför allt mig!!!! Jag skäller och står och gråter i regnet även om jag vet att det inte är deras fel. Ni är guld!!
Vi har vårt egna lilla gäng som kommer in varje dag och köper "byggmackor" Carl-magnus, Kran Jeppe och Dennis! Här fixar Carl-Magnus för oss! Det var faktiskt nästan sorgligt att kramas hejdå för två av dem skall inte vara kvar på bygget när vi kommer tillbaka:(
Chefen för MTA behöver inte vara orolig, han blåser inte ballonger på arbetstid!!! Vi tyckte bara att det skulle vara en sjukt rolig bild för vår blogg;)
 
Johans pappa Bengt var med och hjälpte till igår! Här är kl snart nio och vår lilla kalashörna är på plats!!
 
 
Det kom så mycket folk men när det var som mest hann man såklart inte fota!!! Susanne tyckte att Jeppe skulle hissa upp Johan i en liten låda med kranen så att han kunde fota uppifrån, hahaha Jeppe kollade på Susanne som om hon hade tappat vettet!!!! Livsfarligt!
Tre härliga tjejer som vi tycker mycket om:)
 
Här har vi stammisar varav två är våra underbara grannar!!! De gör så mycket för oss när vi bara jobbar och jobbar. Här om dagen var alla våra tomater omplanterade i större krukor tex:) (fast de frågade såklart först) Eller när vårt gröna plank blev vitt igen i våras efter några dagar med skurborsten!!! TACK!
 
 
 
Här är ännu fler glada stammisar och släkt:) Bla Doktor J som "var med" till och med dagen innan vi öppnade bageriet när jag låg med Cornelis uppe på sjukan och storbölade... -vad är värst? sa han...Cornlis mår ju bra igen
-DET ÄR ATT VI SKALL ÖPPNA ETT BAGERI I MORGON...BUHUBUHU OCH HÄR LIGGER VI!!!! buhubuhubuhu
Dr J som också står ut med dumma frågor som -hur länge överlever man på kaffe, reosorb och majskolvar? 
 
 
Paus i bygget.
 
 
Glada kunder, en stammis och två nya:)
 
Bengt pratar Bygge med byggets ledare Rikard som fått stå ut med ett och annat..sorry och tack:)
 
plockade lite blommor på natten på väg in till bageriet:)
 
 
Man blir glad av bulle och saft..det syns ju!!
 
 
Bullkalas!!!
 
Dennis tar en paus
 
 
 
 
 
En stor och en liten stammis
 
 
Bullfrukost!!! Goa och glada ansikten vi ser ofta i butiken både på bilden ovanför och under
 
 
 
Johan fyller på med bullar. Han är inne på  8:e timmen här kl 09 på morgonen! Han skulle gått upp 23.00 men när klockan ringde så hade han tänkt...detta verkar onödigt..och somnat om...när mitt larm ringde kl 00.00 så tänkte jag..vad skall jag upp o göra nu och somnade om! Så vakande jag med ett ryck 01.30 -JOHAN!!!! DU HAR FÖRSOVIT DIG!!!!!!!! Men heter man Johan klarar man det med;)
 
 
Här är några av våra största stammisar(vi har många i och för sig men hann ju inte fånga alla på bild) Underbara är ni alla:)
Kolla här!!! uppradade;) haha var ju tvungen att fråga först om det var okej att vara med på bild, separera folket som vill och inte ville och sedan rada;) Det är delar av Susannes familj, ett byggjobbargäng som är på väg hem för helg, sedan är det "Campagne-mannen" som ju såklart heter "M" på riktigt men det är så roligt man vet vad alla vill ha men inte vad de heter och så är det delar av en stammisfamilj som  vi ser ofta, alltid lika glada och står ut med korkade "läkarfrågor" från mig;)
 
Fina vänner och "vår" kranJeppe!! har jag också solglasögon? Nje det har jag inte va... trodde nästan det ett tag;)
 
 
Våra vänner och lilla E i vagnen och så Jeppe och en galning som sovit för lite!!
 
 
Skål!!
 
Våra 700 bullar gick åt..blev nog 50 kvar...10 liter saft av 120 åkte i frysen och så ett "fat"chokladsnittar som vi får smaska i oss i sommar:) Bra Jobbat! Ett 500-tal kom och sa hej och alltså, DET VAR SÅÅÅÅ KUL!!!! Vi måste nog göra detta oftare känner jag eller vad säger ni? Jag vet att jag tjatar men det känns bara så lyckat allt och tänk att vi "fick alla er " Alla är så fantastiskt trevliga alltså!!!!! Förutom "du" som alltid kommer in och säger att vi har så fult fast ändå alltid handlar;)  Ni vet fast vi är så trötta och äter för dålig och sover för lite så kommer man jäkligt långt på glädje!!!!!! och vi är glada!!
...
Efter att vi stängt igen var det dags för städning...inte lika roligt! Även om man städar varje dag i timmar så är det jäkligt jobbigt att storstäda!! Detta mjölet alltså!! Vi dammar och sopar upp flera kg mjöl om dagen...mer kanske..det yr och yr!!! Varenda kakelplatta e putsad nu och allt skiner finare än det gjorde när det var nytt nästan;)..men så tog det också 8 timmar att slutföra av tre personer (i omgångar medans vi hade öppet i och för sig ) och så världens bästa personal Susanne gav oss en sommarpresent, TVÅ INHYRDA STÄDARE I 4 TIMMAR TILLSAMMANS!!! Galna, underbara människa!!!! Vi försöker jämt förklara för henne att VI ger henne present, hon ger inte oss present!! Men det accepterar hon INTE;) 
 
Glada Susanne
 
 
 
det måste vara rent i rören med!! den här bilden är så roligt för Susanne pillar jämt isär detta röret till Johans vansinne;) Arbetsmyra!!!
 
Johan inne på typ 19:e timmen, fortfarande glad..men snart så dalar han...
 
Bengt gnuggar kakelplattor
 
 
Kl 21.20 var vi klara och korkade upp bubbel!!!! Skål för första året som gick galant!!!! Vi är så stolta!!!
Just här kollar alla nervöst på Bengts egensnickrade bord som blev blött;)
Bleka men glada..liite för glada kanske...Först skulle vi beställa pizza till bageriet men när vi var klara vågade vi inte skita ner igen så vi gick skitiga och trötta runt hörnet och slog oss ner. Jag och Susanne kunde inte sluta skratta och Johan var måttligt trött på oss;)  Susanne skulle dessutom iväg på semester kl 02.00 på natten!!!
 
Hem kom vi tillslut i alla fall efter 22 timmar och deckade i säng!!!!! Vilket år!
Idag vaknade vi 07.44 tittade upp i taket och jag tänkte...jag har blivit förlamad!!!!
Åkte till stranden med trötta barn, träffade och såg faktiskt mer än 5 stammisar:)..insåg att vi gick ut för hårt och åkte hem igen och hängde i trädgården. Tar nog ett par dagar att återhämta sig känner vi!
 
Skulle lagt oss sju ikväll men så hamnade jag här istället och Johan står och bakar bröd för i morgon:)
Vi önskar alla en underbar sommar så ses vi igen den 13 augusti..hoppas att sommaren är lika fin då såklart!!!
Kommer säkert inte kunna hålla mig borta från blogg och vår FB så vi ses där med:)
 
/ My och Johan
 
 
 
 
 

Full rulle i bageriet!!!!!

Det är inte klokt hur mycket bröd vi säljer nu, jätteroligt!!! Men även om vi bakar mer än någonsin så tar det också slut snabbare än någonsin!! Håll er framme på förmiddagen om ni vill istta säkert. Beställningarna har vi fått stoppa tyvärr!
På fredag firar vi  att vi fyller ett år och bjuder alla på saft och bullar. !20 liter rabarbersaft är kokt, samt 1000 småkakor och på fredag bakar vi 500 bullar också! Hoppas det räcker! Välkomna!
Efter det stänger vi i fyra veckor för att ta hand om vår lilla familj coh spendera all tid som finns med våra små barn:)
Öppnar igen gör vi 13 Augusti!
 
Vi ses på fredag:)/ My
 
 
 

Sitt still på stolen, människa!!

Idag hade vi en frilandsjornalist på besök som skall göra ett reportage om oss. 
Jag sitter på min mjöliga pall och jag hör ju själv hur jag låter. HELT GALEN!! 
Flaxar med händerna, svär, kan inte sitta still och babblar i 190 km i timmen! Alldeles för mycket att berätta tror jag! Jag hoppas att bandspelaren inte brann upp?
Johan kunde bara sitta i 10 minuter sedan var han tvungen att gå upp och jobba igen, när jag kom in till dem efteråt så sa Susanne att det skulle vara kul att höra på inspelningen hur många gånger jag svor! Det är ju förfärligt att jag inte kan bete mig bland folk!
 
Jaja, i alla fall så är vi tokladdade dessa två veckor innan vi stänger. VI har såååå mycket att göra och det är sååå roligt. Verkligen något att bita i. Det lite läskiga är också skönt på något sätt...hur skall det sluta? 
Kanske därför jag tycker så mycket om den här branschen....eller en hatkärlek har jag...hur skall det egentligen gå?
Så går man alltid starkare ur det också. Alltid samma fantastiska känsla! 
Som när man står inför en fullsatt service på en restaurang..man bara vet...vi kommer sitta så mycket i skiten snart...om bara någon minut. Som att vänta på ett "krig" bakom kullen. Man bara väntar på att de skall storma. Så smäller det PANG!!!!! Sedan står man där 7-9 timmar senare och allt är över, man har kört ut sin sista tallrik. Någon säger att -fan vad bra ni var ikväll...eller så säger någon, fan vad dåliga ni var ikväll, imorgon får ni göra bättre! Men man går starkare ur det oavsett. Har man gjort fel så gör man inte om det och annars så känns det bara väldigt, väldigt bra...tills nästa kväll då man står där igen med spjutet i handen och väntar bakom kullen med bultande hjärta.
 
NU liknar ju inte vår nuvarande vardag ett restaurangkök men det är ändå den där känslan i magen just nu... en man kort (semester) tre gånger så mycket att göra och det bara dundrar in beställningar. Vi tar två dagar i taget och bara kör på så mycket det går......vågar knappt visa för ni tror väll att vi är knäppa men Johan har faktiskt fått upp glasen i växthuset..sent om kvällarna...
 
Nu kommer vi inte hinna odla i det i år för det skall dit singel, står en kubik utanför och väntar och pallkragar och annat men några tomater har vi fått av grannen och någon gammal stol skall jag väll hitta i huset...stoltokig som jag är...där skall vi sitta på semestern, kika ut över våra blommor och bara njuta av regnet som smattrar mot glaset....och så skall vi säga..
-Fy fan vilka två sista veckor vi hade, men vad duktiga vi var och så skall jag klappa lite på Johans axel och han på min. Susanne får sig en klapp efter att vi städat bageriet på Fredagen. 
 
 
 
 
 
och om någon mot all förmodan känner en gnutta avundsjuka över vår fina trädgård så kan jag bara säga...no worries!!! gräsmattan ser ut så här just nu..Johan är inte så nöjd..jag är ganska nöjd..konstnärligt, jag gillar det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0