Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Balansgång

Jag vet egentligen inte hur många inlägg jag har sparat i utkastkorgen nu...de kommer aldrig iväg för jag fegar ur och vågar inte...ibland känner jag att det är svårt att hitta en balans mellan de privata känslorna och den seriösa företagare som jag också är. Jag ser mig ju inte som en företagare i första hand utan som en skapande, känslosam människa med mycket innanför pannbenet. Ibland skriver jag något som jag känner är viktigt för mig att få fram men så stoppar jag mig själv när jag tänker på att vi också har en butik där vi möter 100-tals människor varje dag. Samtidigt så ogillar jag fasader och bilden av det perfekta så mycket att jag gärna vill få fram andra sidan om jag kan..den som folk kanske kan känna igen sig i? Men så åter igen så driver vi ju ett bageri. Vad tycker/gillar ni alla hundratals människor som läser? Vill man ha en ren företagsblogg eller vill man ha en blandning? Jag får jobba vidare på att hitta balansen och så skriver jag lite om julen istället.
 
Vi kommer att stå på Wapnös julmarkad i år faktiskt, kul! Den äger rum den 21-24 november. 
I och med det har vi också bestämt oss för att tjuvstarta på julen redan den 21:e november istället för att vänta till december som var planen! 
Julsortimentet kommer i år att bestå av saffransbullar snurrade som våra bullar med en fyllning på mandelmassa, vamilj och russin, saffranslängd, vörtbröd, franska pepparkakor, vörtbiscotti, saffransbiscotti.
Sedan kommer vi köra på lite juliga marmelader som apelsin i olika smakkombinationer. Choklad, kanske kolor och annat smarrigt. 
Vi tror och hoppas på hektiska dagar.
 
I dagarna skall jag skall försöka att sätta ihop lite olika julklappsförslag till företagskunder som behöver klappar till sina anställda. Jag skall skriva nyårsdesserter vilket många redan börjat fråga efter och så skall jag jobba vidare på balansen...;)
 
Trevlig kväll/
My
 Bjuder på en bild från förra årets pepparkaksbak
 

Kan jag uppföra mig i sju dagar?

Jag har fått en förfrågan idag om att blogga en vecka på en tidning som de flesta av oss läser varje dag. Ett inlägg om dagen, inte man får inte utrycka negativa åsikter om ensilda personer eller mot en viss grupp av människor. Hum..det borde jag väll klara tänker jag med så ack, ack så kommer den..skrivkrampen, innan jag ens tackat ja! Jag kan inte leverera texter under press...de måste komma från hjärtat eller från nattens grubblerier...
Jag har en vecka på mig att fundera...har jag verkligen så mycket intressant att säga i sju inlägg på raken eller har jag ens hyfs att uppföra mig i sju dagar? Jag har väll aldrig hängt ut någon tänker jag...men jag vet inte vad som räknas till det? Jag blev ju lite arg på pågen reklamen en gång men det var väll det...
Vad tycker ni...skall vi köra? lovar ni att läsa då, så att jag inte är den som får minst läsare under hela bloggstaffetten;) hahaha
 
 

Man kan inte slåss mot ingen

Ja hörreni...ikväll skulle här legat ett postat inlägg om julen MEN jag orkar faktiskt inte...även vi blir trötta ibland (ofta) Det är lite motgångar både i butiken(bygget) och på det privata planet..ibland är livet lite extra tungt men det är bara till att ta nya tag och "le och vinka" som en vän brukade säga. I morgon firar vi i alla fall en liten seger i bageriet:)
Öppningen av vägen är fördröjd till februari, istället för som utlovat....oktober. Ut och slåss är vad man vill..men mot vilka??? Man kan ju inte gärna sparka till kranen eller någon av de 10-tal betongklumparna som ligger utanför..för då skulle man nog få ont i foten...och vem vill ha ont i foten när man kan slippa?
 
Tack och Godnatt...
/My
 
Postar en bild på förra årets skepp i vår årliga pepparkakshustävling..snart är det dags igen
 

Kanelbullens dag!

I morgon är det dags. Kanelbullens dag är här! Förra året var det vår "brytpunkt". Från att ha haft 100 kunder per dag som mest så hade vi tusentals kunder denna dag!!! Det var kaos..vi hade bakat 700 bullar och var sååå nervösa att de skulle bli massor över. Jag satt hemma med barnen, C var ju bara 9 månader då. Johan ringde kl 10.00 -KOOOOOM HIT OCH HJÄLP MIG!!!!!! Det var så otroligt långa köer och butiken var helt tom..jag kastade mig i bilen och körde ner barnen till mormor och fick stå hela dagen och bara säga tyvärr till alla som kom. Vi tig beställningar för kommande dagar och hade 100-tals lappar att hålla redan på. Dagarna som följde var kaotiska!!! En dag började vår kö i svängen ner mot sibylla!!! 
Det jämnade ju ut sig efter ett tag och det var både häftigt och fruktansvärt att stå med tom butik dag efter dag... 
I år är vi ju liite mer förberedda. 700 bullar är beställda och 1000 utöver det har vi rullat. Vi har rullat och rullat må ni tro! Det får bli först till kvarn!
 
Vi kommer att öppna kl 08.00 i morgon, alltså en timma tidigare men innan dess ber vi er alla att respektera att vi behöver tiden till att packa, packa, packa de 700 bullar som är beställda! TACK
 
/My
 
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0