Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Den lilla obehagliga gubben som...

Hösten står och knackar på dörren. Ett och annat gult löv har börjat falla, våra röda äpplen lyser i trädgården, dahliorna står i full blom och det kändes riktigt skönt igår när jag och Lykke hjälptes åt att plocka in alla pelargoner i blomsterkällaren för deras vintervila. Jag gillar hösten, jag gillar att få arbeta i trådgården och känna att vi går in i en ny årstid. Det är en sådan fantastisk del av vårt jordklot vi lever på, lyxen att få uppleva alla årets olika tider, var och en fin på sitt sätt.
Det märks i butiken att det drar ihop sig för höst, varannan kund lagar soppa hemma och vill ha en gott bröd till, har alltid gillat ljusa bröd till soppa bäst..vet inte men det är väll känslan av att kunna "pressa ihop brödet" och kunna dippa lite som gör det...
...
Nu har det gått två veckor sedan vi blev man och fru, smekmånaden gick direkt till bageriet och tur är väll det, där träffar vi ju varandra varje dag och det trivs vi med. En dag i framtiden när bageriet är "stabilt" så skall vi ge oss ut, Johan och jag, ut på något äventyr, en försenad smekmånad! 
Nu är det viktigaste för oss att få vara med våra barn och få vara tillsammans så mycket det går..som en familj. Än så länge har vi bara söndagen men vi har som mål i höst att kunna äta någon frukost och kvällsmat tillsammans också..det bara måste gå! 
Ibland slår det mig! Jag är 28 år fyllda, jag är gift med den mest fantastiska människa på vår jord, min raka motsats, Johan. Två underbara barn har vi, vårt hus där jag/vi får uppfylla våra kreativa drömmar, både i trädgård och innanför husets väggar. Vi har vårt älskade bageri och vi kämpar varje dag för att allt där skall vara så bra som möjligt...ändå så faller man ibland..ner i den där lilla fällan/gropen där någon står och hojtar -fan vad dåliga ni är, ni hinner ingenting
-ni är för lite med barnen
-ni är för lite med varandra
-era bilar är skitiga
-tvättstugan svämmar över
-HAAAAALLÅ!!!!! Ni måste räcka till mer, överallt, kom igen nu!!!!
Så deppar man ihop en smula, känner sig otillräcklig, dåligt samvete för allt, där man står och viker tvättberget som är oändligt!
Det är då man måste vända på steken som legat och bränt lite för länge i gärnet. 
Vi har ju allt man kan drömma om!!! Kanske är det det svåraste som finns att njuta av dagen och ta tillvara på alla stunder men fasen, man måste i alla fall försöka, det är en skyldighet när man egentligen har det så förbannat bra här i livet. Så nu gräver jag ner den där lilla obehagliga gubben i komposten med alla gamla ruttna blommor och så går jag och tar hand om söndagssteken som står och puttrar på spisen..och så NJUTER JAG av den fina familj jag har och den lilla dagen vi har tillsammans. 
Frågor på detta?
/My
 
Många 
 
Fotograf: Emelie Ohlsson.se
 
 
 
 
 
 

Nu är vi Herr och Fru Feldt

Vilken lyckans dag♥ Bästa dagen i våra liv... solen sken för oss, alla skrattade, grät och dansade hela natten, UNDERBART!!!
 
 
 

En känslofylld vecka!

Luften dallrar...denna veckan är en av de veckor i mitt liv som jag vill njuta av allt roligt som skall fixas och hända.
På lördag blir jag och Johan Herr och Fru Feldt i en liten vit kyrka någonstans i Sverige!
Vi har inte överplanerat, inte stressat och inte gått sönder av oro men vi börjar bli riktigt nervösa och pirriga! 
Natten spenderades i Köpenhamn där jag inhandlade alla blommor, ett hav av olika färger, dahlior, rosor och lejongap. Kl 08.00 var jag tillbaka i stan och på ingång till jobbet. Håller på med vår egen bröllopstårta, det blir något med passionsfrukt tror vi;) Jag har en vision och en Idé men vi får se hur det slutar. På fredag tar vi och packar bilarna fulla och åker.
Mitt i allt detta passar vi på att köra lite provjobb i butiken då vår bagare valt att gå nya vägar och vi önskar honom såklart lycka till! Tänkte hinna med mitt livs andra massage i morgon runt lunch och så tja..sedan var det väll inte så mycket mer.
Summan av kardemumman är i alla fall att det inte kommer gå att beställa några tårtor under fredag, lördag och så kommer det inte finnas något i montern heller men MASSOR AV BRÖD och annat gott för Johannes och Susanne tar hand om butiken!
Håll tummarna för oss på Lördag!
 
/ My (snart lyckligt gift)
 
Fotograf:Emelie Ohlsson.se
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0