Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Påskägg som upprör!

I år skulle jag äntligen få göra lite påskägg i choklad så jag köpte in några formar och har stått och gjort fyra åt gången så fort jag har haft lite tid över...Det är superroligt att göra ägg och det skulle bli superkul att sälja dem för de blir så otroligt fina och jag är så stolt över äggen men, men, men....jag hade inte väntat mig den känslostorm som blåser kring dessa ägg vilket nästan har tagit bort det roliga med att få sälja dem i veckan som kommer. 
Eftersom jag har en hel butik att fylla (förutom bröden som Johan och Susanne bakar) så är det helt omöjlig för mig att bara gör ägg hela dagarna, de är ju ganska tidskrävande. 40 ägg är det som kommer finnas så det får bli först till kvarn och vi bestämde att bara ta emot beställningar på 10 av äggen från och med Tisdag. Detta är reglerna för äggen och jag önskar såklart att jag hade kunna göra 300 ägg så att alla som vill ha ett kan få köpa ett och jag önskar att alla som ringer och vill lägga undan skulle kunna få göra det. Jag önskar alltid att jag/vi skulle kunna göra alla nöjda med det går inte och ibland sliter den känslan mig mitt i tu. Vissa ringer och är vansinniga, någon skäller och kallar oss för ett oseriöst företag och alltihop för att man inte kan beställa ett ägg i förväg. Det skulle ju vara roligt med äggen, inte tråkiga miner:( De flesta, 95% förstår ju grejen med äggen men de andra 5% gör mig så himla ledsen... Kan vi inte bara vara lite glada? Äggen får väll vara lite eftertraktade, nästa år kanske det finns tid att göra 100 ägg men i år kan jag bara göra 40 st.
 
Jag kommer att portionera ut dem under tisdagen, några kl 09, några kl 12 och några kl 15 så finns det en större chans att någon som inte kan kl 09, kanske kan kl 15. 
 
Man kan ringa efter kl 09 på Tisdag och är man bland de 10 första så får man boka sedan är det butiken som gäller. Nu känner i alla fall jag att så här får det bli och jag hoppas att de fyrtio som får ett ägg till påsk blir himla glada:)
 
 
Tänk vad jag önskade att påhopp bara rann av en, det önskar både jag och Johan men vi blir faktiskt uppriktigt ledsna när någon säger taskiga saker. Då snackar vi inte konstruktiv kritik, den måste man få för att kunna bli bättre.
Vi bryr oss så mycket om det vi gör och vi älskar vår lilla butik och sliter för den varje dag. Mitt hjärta blöder när någon kallar mig oseriös  som "inte pallar" tillfredställa kunderna genom att göra fler ägg, hur svårt kan det vara? Någongång skall jag bli bättre på att låta saker gå in genom ett öra och gå ut genom andra men just ikväll så kände jag mig lite ledsen på väg hem...
 
Tur då att man kommer hem till busiga barn som man älskar mer än livet...
Vi hade en mysig eftermiddag i växthuset där allt växer så det knakar och Lykke var inte sen på att smaka...dillen är redan 6 cm hög och broccolin vet jag inte vad jag skall göra med..vet inte ens varför jag sådde det??? Det skall ju odlas på friland, jag har bara en trädgård full med backar och sniglar?
 
 
Nu skall jag sova...mycket gott...:)
 
/My alias "ägget"

Kommentarer
Postat av: jessica

Strunt i dem 5%! ni gör mig lycklig varje dag! Längtar efter att få äta frukost när jag går och lägger mig på kvällarna. Talar gott om er för alla jag träffar. Jag kan vänta tills nästa år så att dem vansinniga får bli glada även dem :)

keep up The good work!
Ha en fortsatt fin helg :)

/Jessica

2014-04-12 @ 21:32:45
Postat av: Tanja

Hej,
Blev lite upprörd när jag läste kvällens inlägg på bloggen och vill bara dela med mig av min åsikt. Jag tycker att ni gör ett kanonbra jobb! Er butik är grym, precis som allt ni säljer och ni som ägare och personal. Ni är alltid välkomnande, positiva, trevliga och glada. Låt inte ett fåtal personer få er att tro något annat. Fortsätt som ni gör!

2014-04-12 @ 21:37:39
Postat av: Karin

God morgon!
Vad synd att det är få som kan rasera er känsla med negativt. När så många hyllar ert livsverk.
SÅ mycket gott o smakligt ni tillverkar alldeles för oss nöjda konsumenter.
Gör i din takt My. Ni räcker fullkomligt till för oss
..Se till att räcka för varandra o barnen det är det viktigaste. Ha goda dagar vänligen Karin

2014-04-13 @ 08:50:29
Postat av: Adam

Bra där!
Bara det faktum att ni skapar en exklusivitetskänsla med chokladägg istället för att massproducera är ju helt underbart. Vad trevligt det skulle vara om fler inom måltidssfären tänkte så i den här delen av landet.

Jag tycker att ni ska fortsätta precis så som ni gör.

2014-04-14 @ 14:40:18
Postat av: My

Jessica! haha vilka roliga och fina ord! tack

2014-04-14 @ 20:48:16
Postat av: my

Tanja: Tusen tack för de fina orden, vi blir väldigt glada:)
/My

2014-04-14 @ 20:48:51
Postat av: my

Karin: Ja människan(jag är väll tyvärr skapt så:( men jag jobbar på det varje dag, att fokusera på det positiva, men så ibland så rinner det över) Tack för dina fina ord! /My

2014-04-14 @ 20:49:53
Postat av: my

Adam: Tusen tack Adam! Eller hur, vi får hoppas att fler tänker om i framtiden! / My

2014-04-14 @ 20:50:25
Postat av: maria

Hej! Jag tycker ni har världens bästa bröd och jag älskar att det finns nu bröd av bra kvalité att få tag i Halmstad. Vad jag saknar är en ekologisk matbutik i Lanthandel stil där det säljs ekogrönsaker självplock (närodlat så mycket det går under), ekokött, ekomejerivaror och andra ekologiska matprodukter.I Göteborg finns "FRAM" och "Bara bra mat" och Ekostore underbara ekologiska matbutiker. Jag är ingen entreprenör annars hade jag startat en själv. Men kanske känner ni någon som vill och har modet!! Jag tror det verkligen hade blivit en succe i Halmstad! Folk är mer medvetna och vill inte ha massa gifter i maten. Fortsätt med er fantastiska bröd och er fina butik och jag håller tummarna för en ekobutik /maria

2014-04-22 @ 13:44:50
Postat av: ANNA

Maria: Pst! Det är kanske möjligen förhoppningsvis inte helt omöjligt att det kommer att dyka upp något i den stilen i vår fina stad någon gång om inte alltför långtid... (fast du har inte hört det från mej ;) )

2014-04-23 @ 00:05:45
URL: http://www.wonderings.blogg.se
Postat av: My

Det hade ju varit fantastiskt:) VI känner ingen men det verkar som att andra här har inside info:):) Kul att höra Anna!

2014-04-23 @ 07:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0