Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Året som gått!!!

God dag på er!
 
Johan och lillmy är inne och sätter alla degar och slår upp alla bröd som skall jäsa tills i natt för då blir det årets sista avbakning och i morgon står Johcn och jag med assistans av lillebror i butiken och delar ut alla beställda påsar. Efter det tar vi två veckors välförtjänt jullov för att komma tillbaka den 7 januari!
 
I morgon har vi öppet mellan 9-12. Det kommer bara finnas bröd till dem som beställt men övriga produkter går bra att komma in och köpa! 
 
Det har verkligen varit ett händelserikt år! Tänkte sumera lite med bilder. 
 
 
Vi började året med att köra ett par tvådagars kurser i surdegsbakning, intensiva och roliga med superglada deltagare! 
 
Vi körde igång med en kort och otroligt intensiv semmelperiod!!!! vet inte hur många tusen vi sålde, spritsade a la minute! 
 
 
Alla hjärtans dag kom och vi kunde smygbörja med pralinerna, något som blev väldigt uppskattat och som vi kunnat fortsätta med till min förtjusning
 
 
Årets höjdpunkt bland alla SM medaljer och utmärkelser blev ändå när vägen öppnades!!! Det var ta mig tusan den lyckligaste dagen i bageriets historia!! Som vi kämpat oss igenom det ett och ett halvt år av gravt nedsatt omsättning pga av att det var omöjlogt att se oss och väldigt begränsad framkomlighet! Att vägen öppnades och få se den första bilen passera, det var som att vinna på lotto!
 
Påsken kom och de omtalade äggen vi gjorde såldes bland slagsmål och glada miner:)
 
Bröllopen började dundra in och det ena efter det andra paret gifte sig med en Feldts tårta som sällskap...nåja kanske inte som sällskap men som en trevlig avslutning på middagen!
 
 
 
 
 
Sedan såldes ju en och annan vanlig tårta med!
 
 
Många långa sommardagar kom och många snabba luncher på mjölsäckarna!!
 
En veckan innan sommarstängningen så fick vi tillstånd för att ha vår lilla uteservering! Det blev ett fint och trevligt inslag på gatan! Dessutom hann vi få en ny fin klargul fasad!!!
 
 
Snart hade vi nått fram till sista dagen som vi dundrade av med med ett sprudlande  tvåårskalas! Kändes som att alla kom och firade med oss och det var superväder och superglada människor! Inte minst de i bageriet som skulle få sig ett skönt sommarlov!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi öppnade igen så var det dags att tävla i Eldrimners SM för mathantverk där vdet blev medaljregn!!!!! Fyra medlajer, ett guld, ett silver och två brons och bonusen lät sig inte väntas på!!! Butiken har varit full av folk sedan dess och alla har velat testa medaljbröden! Sjäva så satte vi blygsamt upp medaljerna i butiken för att ganska snabbt fokusera framåt istället för bakåt. Man kan inte leva på gamla meriter, det säger vi alltid;) Man skall alltid vara så bra man kan i stunden men jag kan säga att det var verkligen en glädjens dag och en fantastisk känsla!!!!!!!!
 
 
 
 
Bara någon vecka senare så får My nr 2 utmärkelsen "årets unga konditorstjärnskott i sverige 2014", ett pris som delades ut på chokladfestivalen i Stockholm! Prissumman kommer hon använda nu mellan 27 dec- 2 Februari då vi skickar henne till New York för att praktisera på Mast Brothers och några andra finfina ställen!!! Det blir ett spännande äventyr för henne!
 
 
Under hösten Blir även Johan årets hantverkare 2014, ett pris som han får mottaga på Galan i tylösand! 
Galet stolt över honom!
 
 
 
 
 
Det har verkligen varit ett helt galet år för oss och vi är så otroligt tacksamma för att vi får göra detta! För alla kunder som kommer till oss varje dag, till alla de som uppskattar oss och glädjs med vår framgång! Vi kommer såklart fortsätta att göra så bra vi bara kan ifrån oss under 2015 och jag kan lova att det kommer bli ett tokspännande år om allt som är på G kommer att bli av! I såfall så kommer jag att försvinna i 6 veckor och vad som händer under dem veckorna får ni se med tiden...kanske det läskigaste och största utmaningen jag någonsin gjort och utsatts för! Lagom till sommarlovet kommer nästa stora sak! De som hänger med får se helt enkelt!!!!
 
 
TUSEN, TUSEN TACK TILL ALLA VÅRA FANTASTISKA KUNDER!!!!!!! NI ÄR GULD!!
 
Nu vill vi önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!!!
 
/ My och Johan med personal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När man väljer den svåra vägen...men också den roligare...

Mina flöden i sociala medier senaste tiden har präglats av vinterkollektioner av praliner som ser ut som stjärnhimlar, mörkblå vinterdjup och sprudlande guldexplosioner! Jag fachineras av dem och för några år sedan hade jag förmodligen gjort likadant, köpt de där färgerna, fixat donat och sedan suttit med min rymdpralin. Jag tycker de är förbannat vackra och en del av mig villvillvill MEN jag vill INTE ha konstgjord färg. Vi valt en inriktning som känns så jäkla bra, vi har valt bort kemiska färgämnen och smaker, tillsatser och annat konstgjort. Det ställer fasen krav om man ändå vill göra en stjärnimmel kan jag ärligt säga... 
Någon stjärnhimmel blir det inte, Men efter lite funeringar och diskussioner i kondis fick vi fram jäkligt vackra vinterpraliner och vi är sjukt nöjda, nöjda över det vi gör och det vi presterar! Jag och My nr 2 stod bara och flabbade av lycka när vi såg denna fina silvriga effekt vi fick fram av saker "made by nature" YEEEEY!!!!! Det är fantastiskt inspirerande för alla som jobbar hos oss att få tänka till och jobba på ett lite svårare sätt och sedan se att det går att göra naturligt! Kul, kul, kul och plötsligt så struntar jag i rymdpralinerna jag ser!
 
 
Eller kollada denna som nästan blev som koppargrönt?
 
Detta gäller ju såklart inte bara praliner utan det mesta, hur skall vi köra vårt egna pektin, hur skall vi göra våra egna "syror" som har den effekt vi behöver. Det mesta är lätt fixat, andra saker får man skippa...som att baka drömmar tex;) 
För ett tag sedan smakade vi på världens godaste lakritskola som sedan visade sig vara gjord på salmiak som är kemiskt framställt. Då testade Johan fram ett gott recept på rålakrits, ekocitron och oraffinerat havssalt istället och den säljer som smör i solsken:) 
 
Nu har vi haft bageriet i två och ett halvt år och det blir bara roligare och roligare!!! Från den 27 December till den 2 Februari skickar vi My nr två till New york för att praktisera på Mast Brothers, hon fick ju ett stipendie när hon blev årets unga konditortalang 2014 som kommer väl till pass! Det skall bli spännande att få ta del av de kunskaper hon får lära sig hos dem, de är verkligen inspirerande tycker vi och både jag och Johan är en uns avundsjuka men väldigt glada för henne!!!
 
Ha en fin kväll och är ni inne i butiken, ta en titt på våra ögonstenar;) Pralinerna alltså!
 
/My
 
 
 

Juletider

Godkväll!
 
Jag sitter mätt och belåten med helgens lussekatter i magen, inte alla men på tok för många. Riktigt svag är jag för saffran, mest lussekatter och tydligen saffranskola också! Det visste jag inte förrän vi började koka förra veckan! Det verkar inte bättre än att ni är ganska svaga för saffran ni med för jädrar vad kola vi kokar!!! 
I helgen började vi med saffransbullarna och vörtbrödet och det gick åt, lite för fort på fredagen men på lördagen räckte bullarna, tack och lov. Ni vet att ni alltid får boka för att vara säkra på att få!
Vi kommer att köra vörtbrödet torsdag, fredag, lördag fram tills sista veckan innan jul, då kör vi varje dag. 
I fredags höll jag på att käka upp mina egna fingrar när vi alla fick dela på EN bulle!!????  En fjuttig saffransbulle på fyra pers? Bättre är det sedan när lugnet lagt sig, då får vi trycka hur många vi vill i bageriet, då snackar vi!!! Jag täpper igen kärlen inifrån med kola, saffransbullar och kaffe men icke att förglömma är att jag kompenserar upp med att äta nyttig och god mat från Spis och deli varjedag som vår goda vän Andreas lagar! Väldigt bra beslut att börja äta om dagarna. VI levererar bröd till dem och dem mat till oss.  Lite bulle, lite mat! 
 
Idag hade vi ett spännande besök i bageriet från en tidning, vad det blir av det får ni se i mars men med en viss fotograf inblandad i det hela kan det baaara bli helt underbart! Det känns lite overkligt och konstigt ibland, att det gått så bra för vårt lilla bageri. Vi har verkligen haft en kanonhöst! Att det beror på att bygget äntligen är borta eller för tillströmmningen sedan vi vann SM håller i sig vet jag faktiskt inte men jag väljer att inte spekulera för mycket utan försöka njuta av det hela! Sedan kan man ju undra hur många år det tar innan man släpper känslan av att "det snart är över". Varje gång vi har EN dålig dag, EN, då tror vi att det är över, finito, slut... att vi skall få stänga! 
Som förra veckan, då hade vi vår första riktiga skitdag på månader men typ 60 brödlimpor över och bara hälften så mycket kunder. Då sitter Johan på ena sidan soffan hemma och undrar hon han bakar dåligt bröd och jag sitter på andra sidan soffan och spekulerar över andra orsaker. Sedan dagen efter är det kö från morgon till kväll, då jublar vi ikapp! Sjukt påfrestande för psyket och energin...Nåja...det ger väll med sig om ett par år? Någon med samma erfarenhet kanske? 
 
I söndags var det första advent och vi firade med att baka nästan hela långa dagen med barnen, det doftade verkligen jul. Vi säljer ju råsaffran i butiken, lägg in den i lite cognac och socker så får ni ut massor av smak, sedan drar ni i det i degen...tjohooo!!!
Massor av deg i magen och massor av fina lussekatter och pepparkakor. 
Pepparkaksdegen säljer vi kilovis av i butiken, hitills 150 kg! Den är fantastiskt smidigt och bra att jobba med. 500g för 45 kr eller 1 kg för 85 kr!
 
Lykke kavlade tålmodigt plåt efter plåt efter plåt!
 
 
 
Lite mer info om julstängning kommer i veckan och i mroogn tänkte vi även smälla upp en världsrolig tävling!!!!!! Nämligen Feldts egna Pepparkakshustävling!!! YEEES!!! Det är det roligaste jag vet!!!
 
Tjing!
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0