Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Juletider

Godkväll!
 
Jag sitter mätt och belåten med helgens lussekatter i magen, inte alla men på tok för många. Riktigt svag är jag för saffran, mest lussekatter och tydligen saffranskola också! Det visste jag inte förrän vi började koka förra veckan! Det verkar inte bättre än att ni är ganska svaga för saffran ni med för jädrar vad kola vi kokar!!! 
I helgen började vi med saffransbullarna och vörtbrödet och det gick åt, lite för fort på fredagen men på lördagen räckte bullarna, tack och lov. Ni vet att ni alltid får boka för att vara säkra på att få!
Vi kommer att köra vörtbrödet torsdag, fredag, lördag fram tills sista veckan innan jul, då kör vi varje dag. 
I fredags höll jag på att käka upp mina egna fingrar när vi alla fick dela på EN bulle!!????  En fjuttig saffransbulle på fyra pers? Bättre är det sedan när lugnet lagt sig, då får vi trycka hur många vi vill i bageriet, då snackar vi!!! Jag täpper igen kärlen inifrån med kola, saffransbullar och kaffe men icke att förglömma är att jag kompenserar upp med att äta nyttig och god mat från Spis och deli varjedag som vår goda vän Andreas lagar! Väldigt bra beslut att börja äta om dagarna. VI levererar bröd till dem och dem mat till oss.  Lite bulle, lite mat! 
 
Idag hade vi ett spännande besök i bageriet från en tidning, vad det blir av det får ni se i mars men med en viss fotograf inblandad i det hela kan det baaara bli helt underbart! Det känns lite overkligt och konstigt ibland, att det gått så bra för vårt lilla bageri. Vi har verkligen haft en kanonhöst! Att det beror på att bygget äntligen är borta eller för tillströmmningen sedan vi vann SM håller i sig vet jag faktiskt inte men jag väljer att inte spekulera för mycket utan försöka njuta av det hela! Sedan kan man ju undra hur många år det tar innan man släpper känslan av att "det snart är över". Varje gång vi har EN dålig dag, EN, då tror vi att det är över, finito, slut... att vi skall få stänga! 
Som förra veckan, då hade vi vår första riktiga skitdag på månader men typ 60 brödlimpor över och bara hälften så mycket kunder. Då sitter Johan på ena sidan soffan hemma och undrar hon han bakar dåligt bröd och jag sitter på andra sidan soffan och spekulerar över andra orsaker. Sedan dagen efter är det kö från morgon till kväll, då jublar vi ikapp! Sjukt påfrestande för psyket och energin...Nåja...det ger väll med sig om ett par år? Någon med samma erfarenhet kanske? 
 
I söndags var det första advent och vi firade med att baka nästan hela långa dagen med barnen, det doftade verkligen jul. Vi säljer ju råsaffran i butiken, lägg in den i lite cognac och socker så får ni ut massor av smak, sedan drar ni i det i degen...tjohooo!!!
Massor av deg i magen och massor av fina lussekatter och pepparkakor. 
Pepparkaksdegen säljer vi kilovis av i butiken, hitills 150 kg! Den är fantastiskt smidigt och bra att jobba med. 500g för 45 kr eller 1 kg för 85 kr!
 
Lykke kavlade tålmodigt plåt efter plåt efter plåt!
 
 
 
Lite mer info om julstängning kommer i veckan och i mroogn tänkte vi även smälla upp en världsrolig tävling!!!!!! Nämligen Feldts egna Pepparkakshustävling!!! YEEES!!! Det är det roligaste jag vet!!!
 
Tjing!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0