Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Inspiration till ert bröllop

Att gifta oss var det roligaste jag och Johan gjort och det är superkul att träffa alla brudpar som skall säga ja till varandra i sommar(och resten av året med för den delen men sommaren är ju högsäsong) och skall ta tårtan från oss. 
 
Det viktigaste när man skall välja bröllopstårta är att det är NI som skall gilla tårtan, man skall inte tänka på vad andra gillar. Er tårta, er dag, era smaker!  
 
Om ni vill ha inspiration på andra saker, kläder, dukning, blommor, fotograf osv så titta in på  http://vintagehoneymoon.se/2014/02/alltid-dig-nara/Där hittar ni faktiskt även mig och Johan just nu som ett do-it-yourself exempel på bröllop. Vi fick massor av inspo från den sidan och den har hur många länkar som helst på bra sidor. Dessutom så måste vi ju tipsa en fantasisk fotograf, Emelieohlsson.se Helt underbar och vilka bilder.  Bilderna är det enda ni har kvar efteråt förutom minnen men de behöver ju ofta lite hjälp på traven en sådan här dag! Jag och Johan minns bara lycka men knappt några detaljer alls så det är så fint att ha MASSOR av bilder på allt.
Detta är inget sponsrat reklaminlägg..även om man kanske kan tro det men jag tycker att om man får nys om bra saker så skall man dela med sig till andra som behöver infon och eftersom vi kommer i kontakt med många brudpar så här, varsågoda:) Dessutom så blir vi så väldigt glada när någon länkar till oss så nu ger vi lite tillbaka!
 
/My
 
 
 
 

Trädgård och JOOOOOORD

Min största passion förutom att jobba är trädgården. Idag hade vi första fina vårdagen och jag och min svägerska Klara for ut i trådgården som kossor på grönbete. Klara Äger och driver företaget Stadssallad (www.stadssallad.se) "Stadssallad erbjuder både information om, design för och utförande av ätbara grönområden. Välkommen till en bärkraftig, skön, grön stadsplanering"
Så man kan säga att hon är en hejare på allt som har med odlingar av ätbara saker att göra! Vi har anlitat henne för att bygga en hållbar funktionell kompoststation till oss i år. Målet är att alltid ha tillgång till näringsrik och bra jord som vi själva "gjort" Just nu ser vår "kompost" ut såhär...inte så funktionell:
 
 
Dock fanns det lite fin jord underst som hon tog fram, och i den fanns det tyvärr lite snigelägg som vi tog sönder och sedan la ut på plast för sol och vindtorkning innan den får komma in i växthuset
 
Vi hittade tre nyckelpigor:)
 
Barnen var överlyckliga över vårvädret de med och över att slippa overallerna!
 
jordjordjord....underbart
 
Alla land fick ny skottkärra efter skottkärra med ny jord och det var vackert att få "mata" alla vårblommor somkommer upp med ny frisk jord:)
 
I morgon skall vi åka och köpa fröööööö::):):):)
 
Hej på er!
 
/My
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett år i bageriet för mig idag

Idag är det ett år sedan Cornelis började på dagis och jag började jobba(då hade vi bara kört bröd och bullar i 9 månader). Ett fantastiskt år, jag är så glad och tacksam för att ni har tagit till er den söta delen på ett lika bra sätt som ni gjort med bröden. 
Vi lägger ner så otroligt mycket tid och kärlek på våra produkter(gillar inte det ordet, låter industriellt) så det är fint att se att ni äter det med samma omsorg och kärlek!
Vad gillar ni bäst?
/My
 
 
 En bild på vår allra första smygöppningsdag...IIINTE så mycket bröd framme;) haah vi hade bara bakat en vagn full(den man ser i bakgrunden)
 
Betydlig mer nu;)
 
 
 
 

Framgång är inte gratis men roligt!

Det var ett tag sedan jag skrev...inläggen kommer lite mer sällan nu för tiden, kanske är det för att vi har så otroligt mycket att göra, för att vi är en man kort eller för att jag har en smärre kris! 
 
Det är ett angenämnt problem att ha mycket att göra men det kostar också. Jag älskar vår butik och jag är så stolt över hur jag och Johan lyckas ro allt i land varje dag men det är ju just också det...ibland känns det som att man inte skall göra det...när man sitter där i telefonen kl 21.00 på kvällen och febrilt letar barnvakt eller någon som kan jobba dagen efter för att något annat kört ihop sig. Gudarna skall veta att det kommer inte gratis...men vi är tacksamma. Tacksamma för alla våra kunder och vi är ödmjuka inför framgångarna! Jag hoppas att en dag så skall vi ha hittat en balans där allt klaffar, barn, företaget, livet, fritiden..,kanske kommer den dagen...kanske inte. Just nu så är det företag-barn som är prio ett och jag VÄGRAR försumma våra barn. Vi har sett alldeles för mycket sådant och våra barn skall få känna sig älskade och sedda och känna att vi ger/gav dem vår tid. Vad gäller bageriet så är det ju vår passion och det vi brinner för och vi kommer aldrig släppa det vi tror på och bli förslappade och välja genvägar! Så vi får helt enkelt jobba vidare på att få ihop livet och finna en bra balans. Jag skall i alla fall ringa en sjukgymnast i morgon och se om det finns hjälp att få för en trött, utmattad småbarnsförälder med stel nacke och kropp;) Det gör det ju...man skall ju bara göra de där förbannade övningarna också!!!! Jag och Johan alltså, ibland känns det som att det är han och jag mot hela världen..men det är fint och få förunnat att ha någon att dela allt med. Han är fantastisk...han förstår när jag bryter ihop och han säger -du kan, när jag säger -jag kan inte!! Alla borde få ha en Johan!
 
I söndags var vi på bio med barnen och kollade Bamse. Barnen ville fika och det gjorde vi. Jag blev så besviken när jag satt där med min mazarin som var en färdigköpt rackare som någon bara packat upp och lagt i sin kylmonter och som ändå kostade 4 kr mer än vad våra handgjorda, ekologiska kanelbullar gör. Jag kände en uns av uppgivenhelt och jag och Johan säckade ihop... En klok man sa en gång att man skall inte fokusera på vad andra gör utan man skall göra den man själv gör så jävla bra man kan så att man själv kan stå med huvudet högt och det är sant. Ibland så sviker förnuftet en bara...
 
Krisen kommer jag nog ur igen...bara solen kunde ta och titta fram och snart är ju vägen öppen igen också. 
 
Vi har ju kört semlor nu sedan sista januari och det är fullt ös. Vi har ju valt att spritsa våra semlor efterhand som man beställer dem för vi tycker det är mycket lyxigare att få dem så än att få en kylskåpskall som stått i kylen hela dagen. Det är väldigt uppskattat och jag älskar känslan av att få ge ut en helt färsk rumstempererad semla med nyvispad grädde på. 
 
På Fredag är det alla hjärtans dag och vi håller på att ladda upp rejält i butiken. Det finns macarons, praliner, presentpåsar, salta karamellkulor och mycket annat. På fredag kommer det även att finnas tvåbitars tårtor. Kanske har man ingen att hålla kär eller en god vän men i såfall är man verkligen värd en hel tårta själv!
 
Trevlig kväll
/My
 
Våra hallonpraliner som finns i begränsat antal! Hallonmarmelad, hallon/mörk chokladganache och vit choklad 
4-ask 62 kr eller 6-ask 88 kr
 
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0