Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

En plats kvar!

De första sex platserna till kursen bokades på några timmar men en liten rackarns plats finns faktiskt kvar:) Så är ni sugan är det bara till att boka! 
 
 
 
 

Nya kursdatum!

Nu kör vi på en ny tvådagars kurs för hemmabagare då efterfrågningarna har varit otroligt stora efter den som var i helgen! 
Kursen kommer att ligga över den 15-16 Mars. Det kommer att finnas sju platser så det blir först till kvarn.
Vi tar endast emot bokningar på telefon 035-121660 efter kl 09.00 imorgon (23 januari)
 
Lördag den 15 mars:
16.00 Genomgång och fika i bageriet.
Alla får recepthäften, tillsammas med oss sätter ni era degar, både söta och salta. 
Vi äter kvällsmat i bageriet medans degarna vilar. 
Efter det slår vi upp dem och formar bröden samt rullar bullarna.
Vi räknar med att det blir hemgång ca 20.30.
 
Söndagen den 16 mars:
Vi ses i bageriet kl 10.00 då det är dags att snitta och baka av era bröd och bullar.
Ni gör och bakar av era egna surdegspizzor till lunch.
Vi räknar med att det blir hemgång runt 13.30
 
Detta ingår:
 
Två dagar i bageriet
Recepthäften
Mat och dryck
Alla bröd och bullar ni bakat
En burk av vår surdeg
 
Pris 1595 kr/person
 
Betalning och avbokning sker senast fredagen den 7 mars. Vid avbokningar efter den 7 mars återbetalas endast halva summan(om vi inte hittar en ersättare, då återbetalas hela summan). Vill man ge bort en kurs i present, säg till så fixar vi ett presentkort. 
 
Det kommer bli två superroliga dagar, Kul!
 
/My och Johan
 
Vårt första fina kursgäng!
 
 

Överblivet bröd?

Varje dag får vi frågan vad vi gör med brödet som blir över? Självklart så försöker vi att anpassa våra bak efter vad vi tror kommer att gå men det är näst intill omöjligt, det svänger hej vilt!!! Nu i Januari när det är lugnare tider så får vi ibland ganska mycket bröd över. Efter att dagen är slut plastar vi bröd och bullarna och lägger dem i en frysbox vi har. Vi har några ställen dit brödet går. Vi skänker bland annat bröd till våra barns dagis så att dem får gott och nyttigt bröd. Sedan kommer ibland kyrkan, kris eller frälsningsarmen och hämtar bröd och självklart så får våra familjer bröd från oss. Vi har även några som kommer och köper "hela frysboxar" med bröd till speciella verksamheter och vi blir bara glada om det får lämna boxen till något vettigt, vi har ju trots allt bakat allt det där brödet med omsorg! Dock så säljer vi aldrig fryst bröd när det finns färskt i butiken eftersom vi är stolta över vårt hantvek och vill sälja det när det är som bäst! 
 
Så nu vet ni!
 
Mvh My
 
 
 
 

"Första misstänkt"

Om något skulle "hända" på bygget utanför så tror jag att jag skulle vara den första huvudmisstänkta...

Det finns nog inga ord som kan beskriva den trötthet och frustation jag känner och har känt på detta bygge nu i ett års tid! Det har gått så långt att man vant sig vid att glo rakt ut i byggställningarna...vant sig vid alla fruktansvärda ljud, allt bankande, alla sprickor, allt som ramlar/ramlade ner från taket titt som tätt...man reagerar ju överhuvud taget inte ett dugg på de orangea jackorna som vandrar omkring i bageriet bakom kulisserna...man har vant sig...men man har inte vant sig på ett bra sätt...utan jag har vant mig över att vara förbannad, frustrerad och ledsen...vant mig så till den grad att jag inte själv märker vilken människa jag blivit...bläää vilken människa jag blivit...
 
Jag tycker på riktigt synd om byggarna som kommer in med böjda huvuden, de som tar av sina hjälmar och försiktigt tittar upp på mig för att fråga hur det är och får till svar
-ja, det beror på vad du vill om min dag är bra eller dålig!!
Jag ser i deras ögon, ångesten när de skall komma in till oss och berätta något jobbigt... och jag märker hur jag bara av att se en orange jacka blir förbannad. Det är ju inte de här stackars människornas fel, de är så snälla och trevliga på alla sätt och vis...det är inte deras fel att de kom och "tog vägen och bageriet från oss". Det är inte deras fel att det känns som att det är dem som äger vårt bageri och inte vi men den dagen som de tar sina verktyg och går så är det dem jag skall tacka...jag skall tacka dem för att dom åker här ifrån och för att jag kommer att kunna höra mina tankar igen! Jag är inte arg på dem men jag är arg ändå?
Det var ju inte deras fel att vi var ett nystartat skört företag som bara funnits i ett halvår när de kom en tisdag och sa...om fem dagar stänger vi av vägen...packar in er i skrot och gör era öron döva, vi gör det om fem dagar och vi kommer att hålla på i mer än ett år...
...det skall rinna vatten från taket
...det skall ramla saker från hyllorna
... vi skall borra och såga och det skall spruta vatten runt er
...vi skall vara runt er, under er och över er...ni skall vara omringade
...många kunder kommer inte orka ta sig hit längre...
...ni skall få ett jävla helvete...
 
MEN VI KLARADE DET!!!!! Det hade varit gött om dom hade kunnat säga det också...att vi faktist skulle överleva med vårt nystartade bageri...för det har funnits ett och annat tillfälle när man känt att det håller på att glida ur händerna på oss...
 
Den 1 mars kommer de att öppna upp vägen...det har de svurit på och jag är den förste som kommer att gå ut med mina händer och flytta på skiten om löftet bryts för nu orkar jag inte med en försening till...inte ens på en enda liten dag... Egentligen vill jag ha gatufest, en stor fet fest för alla som är lika glada som vi men risken för köldknäpp den första mars är relativt överhängande. 
 
Jag och Johan skulle verkligen vilja tacka ALLA våra fantastiska kunder som orkat med detta bygget under nu ett års tid och så skulle vi vilja tacka oss själva med för den delen...ja...jag skulle till och med vilja tacka byggarna för att ni stått ut med den ena efter den andra utskällingen från mig.. NU räknar vi ner...1 mars it is!!!!!
 
/My som skall bli så häääär glad när vägen öppnas!!!! Obs! Vill bara tillägga att jag sitter hemma i Oaskarström..fall i fall något faktiskt skulle hända på bygget...ja..då är det ju inte jag;)
 
 
 
 

Kallvispad vaniljkräm, vad är det?

Jag måste medge att jag haft lite skrivkramp senaste tiden...typ hela hösten. Det har varit en lååång höst med mycket tråkigheter för oss. Tyvärr har det gjort att jag lagt bloggen lite på is och fokuserat på att hålla livet flytande istället...för vad är väl en blogg? 
Ofta är det när jag blir upprörd över saker som de bästa inläggen kommer...jag hade ett litet "saffransbreak down" i November när leverantören berättade att bara 3 av 300 kunder/bagerier köpte riktig saffran? Ett skämt skulle jag vilja påstå men sanningen påstod leverantören! Det inlägget försvann dock...det låg bara uppe i fem minuter..det kändes som om jag bjussat för mycket på mig själv...? Jag vet inte, det är en svår väg att vandra. Samtidigt är vi ju alla människor och jag tänker att det är väll inte så fel att läsa sanningen ibland..livet är ju inte rosenrött...ibland är det en kamp! Oftare för vissa och aldrig för andra...
 
I alla fall, för att komma till saken. Vi har en elev hos oss nu, hon började idag! En väldigt duktig, noggrann och intresserad sådan. Hon går sista året på en lärlingsutbildning.  Jag frågade om hon kunde göra en vaniljkräm, för det var dags att sätta en på två liter mjölk.
-bara kallvispad, sa hon då!
-vad är en kallvispad sa jag då? 
-ja på ett ställe blandade vi bara vatten och pulvret och på ett annat körde vi grädde och pulver. 
 
Alltså jag tittade lite...sedan fick jag bara ett sådant bryt på alltihop, inte på henne såklart men på hela grejen. Här har vi en duktig tjej som skall ut i arbetslivet, en tjej som har valt att gå en lärlingslinje vilket jag tycker är fantastiskt för det är då jag anser att man lär sig mest. Men vad får denna tjej lära sig ute på arbetsplatserna runt oss?? ATT EN VANILJKRÄM GÖRS PÅ PULVER OCH VATTEN??? OCH ATT DET ÄR LITE LYXIGARE ATT BLANDA DET MED GRÄDDE???? Är det vad "utbilding" bagerierna kan ge??? Jag blir ledsen... inte är det tjejens fel, absolut inte...det är fel på branschen... Man gör inte vaniljkräm på pulver och vatten....Man använder sig av riktiga råvaror, äkta smör feta vaniljstänger mm. Nej, det var dagens bryt alltså! Nu kan den duktiga tjejen göra vaniljkräm i alla fall. 
 
Gokväll! 
ps! underbar att se er alla igen på bageriet
 
/My
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0