Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

"Första misstänkt"

Om något skulle "hända" på bygget utanför så tror jag att jag skulle vara den första huvudmisstänkta...

Det finns nog inga ord som kan beskriva den trötthet och frustation jag känner och har känt på detta bygge nu i ett års tid! Det har gått så långt att man vant sig vid att glo rakt ut i byggställningarna...vant sig vid alla fruktansvärda ljud, allt bankande, alla sprickor, allt som ramlar/ramlade ner från taket titt som tätt...man reagerar ju överhuvud taget inte ett dugg på de orangea jackorna som vandrar omkring i bageriet bakom kulisserna...man har vant sig...men man har inte vant sig på ett bra sätt...utan jag har vant mig över att vara förbannad, frustrerad och ledsen...vant mig så till den grad att jag inte själv märker vilken människa jag blivit...bläää vilken människa jag blivit...
 
Jag tycker på riktigt synd om byggarna som kommer in med böjda huvuden, de som tar av sina hjälmar och försiktigt tittar upp på mig för att fråga hur det är och får till svar
-ja, det beror på vad du vill om min dag är bra eller dålig!!
Jag ser i deras ögon, ångesten när de skall komma in till oss och berätta något jobbigt... och jag märker hur jag bara av att se en orange jacka blir förbannad. Det är ju inte de här stackars människornas fel, de är så snälla och trevliga på alla sätt och vis...det är inte deras fel att de kom och "tog vägen och bageriet från oss". Det är inte deras fel att det känns som att det är dem som äger vårt bageri och inte vi men den dagen som de tar sina verktyg och går så är det dem jag skall tacka...jag skall tacka dem för att dom åker här ifrån och för att jag kommer att kunna höra mina tankar igen! Jag är inte arg på dem men jag är arg ändå?
Det var ju inte deras fel att vi var ett nystartat skört företag som bara funnits i ett halvår när de kom en tisdag och sa...om fem dagar stänger vi av vägen...packar in er i skrot och gör era öron döva, vi gör det om fem dagar och vi kommer att hålla på i mer än ett år...
...det skall rinna vatten från taket
...det skall ramla saker från hyllorna
... vi skall borra och såga och det skall spruta vatten runt er
...vi skall vara runt er, under er och över er...ni skall vara omringade
...många kunder kommer inte orka ta sig hit längre...
...ni skall få ett jävla helvete...
 
MEN VI KLARADE DET!!!!! Det hade varit gött om dom hade kunnat säga det också...att vi faktist skulle överleva med vårt nystartade bageri...för det har funnits ett och annat tillfälle när man känt att det håller på att glida ur händerna på oss...
 
Den 1 mars kommer de att öppna upp vägen...det har de svurit på och jag är den förste som kommer att gå ut med mina händer och flytta på skiten om löftet bryts för nu orkar jag inte med en försening till...inte ens på en enda liten dag... Egentligen vill jag ha gatufest, en stor fet fest för alla som är lika glada som vi men risken för köldknäpp den första mars är relativt överhängande. 
 
Jag och Johan skulle verkligen vilja tacka ALLA våra fantastiska kunder som orkat med detta bygget under nu ett års tid och så skulle vi vilja tacka oss själva med för den delen...ja...jag skulle till och med vilja tacka byggarna för att ni stått ut med den ena efter den andra utskällingen från mig.. NU räknar vi ner...1 mars it is!!!!!
 
/My som skall bli så häääär glad när vägen öppnas!!!! Obs! Vill bara tillägga att jag sitter hemma i Oaskarström..fall i fall något faktiskt skulle hända på bygget...ja..då är det ju inte jag;)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Härliga nyheter! Här har vi nedräkning till 31/1 för då har ni LOVAT semlor, och inte en enda dags försening accepteras :)

Hörde att du idag gett min man förslaget att börja spela bandy, tack för den passningen, host, host! :) Någon dag, när alla barn är friska och alla vuxna lediga får vi minsann ta en fika en gemensam pulkaåkning, vi bor ju ändå i samma metropol (ska vi gissa att det blir ca år 2020)!

2014-01-14 @ 20:55:28
Postat av: My

Haha ja men det vore väll roligt för dem om de fick rasta sig lite och slå klubborna i isen...OCH träffa lite folk;) jo då...2020 låter passande;) skämt åt sido...det får vi väll försöka få till tycker jag...lite tat på ledighetsfronten bara just nu;)

2014-01-14 @ 21:02:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0