Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Bröllopshelg

I helgen hade jag de två första bröllopstårtorna för i år. En på fredagen och en på Lördagen! 
Två helt olika tårtor, kul! Det är bröllopstårtor varje helg nu fram till den 30 september och dessa tårtor är väldigt tidskrävande kan jag lova så det är MYCKET att stå i utöver det vanliga sortimentet kan jag säga! Jag lägger väll ner ca 10-13 timmar allt som allt på varje tårta och då är inte  träff med brudpar, springa runt på stan och leta rätt sidenband och blommor inräknade. Det är inte bara att svänga ihop och hoppas på att det håller utan jag lägger ner ganska mycke tid på att testa recept som funkar eftersom varje brudpar vill ha olika smaker och konsistenser.  Även om en tårta skall vara vacker så tycker jag att det allra, allra viktigaste är att den är god. Det finns inget värre än en snygg tårta som inte smakar gott, tro mig, jag har ätit en del av dem, besvikelsen blir enorm.
 
På fredagen var det en rabarbertårta som gick i vitt på sne ställning. I vanliga fall kör jag aldrig ut tårtor, man vet aldrig vad som kan hända i trafiken och jag skulle inte vilja vara ansvarig för en tårtkrock med bil. Men när vi gör tårtor till Pio Countryclub så levererar vi dem när vi är på väg hem! Här står den uppradad i deras kök för besiktning;) Den blev väldigt vacker och ståtlig. 
 
 
 
På fredagen var det en hallon/chokladtårta. Ett helt hav med tårtor faktiskt. De skulle köra på en "kockställning". Dagens brud var en gammal kollega till mig och när jag gjorde bröllopstårta förr på restaurang så gjorde vi alltid en egen ställning av hinkar i massor av olika höjder och sedan la vi en vit duk över och ställde ut tårtorna på! Väldigt snyggt och annorlunda! 
 
Så här glad är man kl tre på morgonen;) haha. Nej det var inte så farligt. Jag och Johan träffade på en igelkott hemma i trädgården, en räv som käkade pommes på 26:an och höll på att krocka med ett snurrigt vildsvin innan vi nådde fram till bageriet så vi var ganska upplivade:) 
 
Här tempererar jag chokladen som dels skall bli spiraler och dels skall vi en kant till tårtorna! 
 
14 tårtor blev det så det tog sitt lilla tag
 
sedan knyter jag sidenband runt
 
 
Kolla vad söta de blev:)
 
Nästa lördag bygger jag på höjden istället!
 
/My
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessan

Wow, vilket hantverk! Den dagen jag gifter mig ska jag absolut anlita er :)

2014-06-30 @ 06:43:15
URL: http://jessansworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0