Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Naturliga färger, chokladägg och en trädgård av äpple att sova i?

 
Hejhej! 
Jag älskar färg..har alltid gjort och kommer alltid att göra...Tänk att det var faktiskt en av anledningarna till att jag en gång valde att gå på den söta linjen i matlagningen och välja bort den "salta" även om den också ligger mig varmt om hjärtat! 
Det fanns också en tid då jag gick bananas med färgämnen och metallicpuder i maten...blääää...
Man förändras och den här gången till det bättre;) Jag är så glad över våra nya färger som är gjorda på naturliga ämnen som morot, kål, betor och socker mm...ÄNTLIGEN så kan jag göra macarons i andra toner än brun och även göra skoljiga praliner och påskägg. Jag gillar också de behagliga färgerna de ger, inte de skrikiga!
Visste ni att färgen röd E129 utvinns ur petroleum? Gott!? Googla på färgämnen så skall ni få er lite läskig läsning. Kemiska färger är otroligt läskigt, vissa är cancerframkallande, vissa ger överaktivitet hos barn, listan kan göras lång...som med det mesta idag... 
I mitt hjärta känns det i alla fall bra nu...
I butiken säljs macarons och praliner på löpande band och alla verkar uppskatta de nya smakerna! Här är hallon med både en hallonganache(där blir det en naturlig rosa av hallonen) och en hallonmarmelad!
 
 
Här har vi de goda päron/hasselnöt
 
Nu till påsk så kommer vi att sälja påskägg fyllda med våra goda praliner! De kommer att börja säljas under påskveckan! Vi är förmodligen det enda bageriet/Butiken som inte börjar fira högtider och andra dagar ex semmeldagen månader i förväg? Klart man hade kunna rida på vågen och se sin chans att tjäna extra pengar på högtidsdagar långt i förväg men vad fasen skall man ha ett påskägg till nu?  Nej, vi försöker hålla oss inom ramarna för vad vi själva tycker är rimligt! Dock har jag börjat producera ägghalvorna redan nu..kan bara göra fyra om dagen nämligen(8 halvor, fyra hela ägg). Det är sååå roligt att skapa dem i olika nyanser och utseende. Överlag så skulle jag inte kunna tänka mig att leva ett liv utan att skapa saker jämt och ständigt och det är underbart att få utlopp för sina kreativa ådra varje dag! Tanken är att alla skall vara olika! Många frågar om man kan förboka ett ägg nu, det kan man tyvärr inte förrän vi har dem i butiken till försäljning.
 
Pralintillverkningen är också i full gång och dem finns att köpa i butiken redan nu! Dessa nedan är med smak av passion och de kommer inte att vara färdiga förrän på fredag medans hallonpralinerna längre ner finns att köpa redan nu!
Hallonpraliner
 
Pralinerna säljs i perfekta presentaskar om 4, 6 eller 26 st. 
 
 
En annan rolig nyhet är att vi har tagit över stafettpinnen från Solhaga som avslutat sitt samarbete med di Mare efter många år. Vi tackar och bockar till både Sara och Stefan! Nu levererar vi varje tisdag-lördag på vår miljövänliga Feldtshoj!!! Älskar man inte den så vet jag inte vad man älskar!!! Vinka på oss när ni ser oss så blir vi glada:)
 
 
När det gäller tårtor nu för tiden så är det en väldigt stor efterfrågan så var ute i god tid innan ni skall ha den..så kan man ju alltid chansa också om man skulle ha glömt:) Kan vi så hjälper vi till!
 
Nu skall jag sova...den trötta människan i mig skriker efter sängen...även om jag önskade att man slapp sova och att dygnet hade fler timmar...vi håller ju även på med lite projekt här hemma..tex renovera ett sovrum och det blir så in i hondan snyggt!!!! Johan sågar och jag målar...och så försöker jag mig på att tapetsera lite med..mellan svordommarna när det går fel...Nu skall vi snart sova i en äppelträdgård...
 
Vi ses!
 
/My
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0