Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Att vara lite eko är bättre än inget

Är det bara jag som ibland känner att marken man går på är gjord av gift, luften man andas och tandborsen man stoppar i munnen är alldeles för farlig? Det finns sååå otroligt mycket gifter och kemikalier i det mesta som produceras. Vissa dagar får jag nästan panik över alltihop. Det mesta vi själva tillverkar (ca 95-97%) och säljer är ekologiskt och vi använder inte oss av några tillsatser eller färgämnen, det känns så himla bra men är vi så perfekt själva? Nix, det är vi absolut inte för jag är för kär i mitt hem för att kasta ut allt som inte är bra för mig och min familj, helt sjuk när jag tänker på det men jag kan inte! Mina målarfärger jag målat möblerna med är säkert inte ett dugg bra, mina gamla docker i hårdplast som barnen leker med innehåller nog både det ena och det andra, Lykke älskar att leka med barbies och våra shampon och balsam är inte ett dugg eko men jag har i alla fall bestämt mig för att göra ett fint försök, för jag vill. Jag vill vara mer eko, tänka mer på vad vi köper och vad vi har runt oss! Möblerna får vara kvar men sådant som är enkelt att ta bort och byta ut skall ut.
Jag vet att det för många är en kostnadsfråga också, att bli mer eko. Det är dyrare och tyvärr så har många inte råd! Även om jag skulle vilja så har vi tex inte råd att köpa nya sängar till hela familjen med ekologiska madrasser utan flamskyddsmedel mm men åh vad jag skulle önska det, däremot så kanske man har råd med ekologiska sängkläder?Jag tänker att det är bättre att vara så eko man kan än att inte försöka alls?
Vi köper ex ekologiska skor och kläder till barnen, mycket begagnat, oftast har de ett bra andra- och tredjehandsvärde. Vi köper ekologisk mat så fort det finns och vad det gäller frukt så köper vi bara eko. Det går ofta att beställa om det inte finns, tex på vårt hemköp i Oskarström så går det utmärkt att beställa hem ekologisk nötfärs när det inte finns, mycket bra!
Igår beställde jag hem ekologksa schampon, tandkrämer, solskyddsfaktor och nappflaskor för hela familjen.  Någonstans måste man börja och man kan byta ut något varje månad. Vi behöver verkligen tänka på vad vi stoppar i oss och vad vi har runt oss i våra hemmiljöer och det är NU. Vi får inte förstöra vår värld och dem som bor i den, och det gäller på fler plan än bara miljön!
 
Sallad från egen odling, så fint det kan bli:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0