Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Nomineringar, utmärkelser, hårt arbete och tidigare lördagar.

God kväll!
 
Jag sitter i soffan och lyssnar på regnet som smattrar utanför. Kom nyss ner från nattningen (kl 20, nu har jag suttit  i en timma till) och som de flesta andra kvällar så somnar man själv bredvid de små barnen för att vakna en stund senare trött och förvirrad och undra vart man är, sedan tar man sig upp och går och väcker den andra björnen(Johan) som ligger och snarkar bredvid det andra barnet. 
 
 
Det har verkligen varit en hektisk tid sedan vi vann alla medaljerna i SM, många nya kunder och mycket att göra. För någon vecka sedan blev vi nominderade till "Årets butik 2014" och i torsdags fick vår andra My, lillmy som vi kallar henne utmärkelsen "årets unga konditortalang i Sverige 2014"tillsammans med ett stipendie på 15000 kr. Priset delades ut uppe på chokladfestivalen i Stockholm och det blev en snabb tur och retur för My som snällt fick komma hem och fira med att rulla bullar inför kanelbullensa dag! Vi är otroligt stolta och glada över allt gott som händer oss, ni anar inte. Vi är tacksamma, förvånade och överlyckliga men vi vet också hur mycket vi jobbar för det och hur otroligt mycket tid vi lägger ner. Ingeting kommer gratis och vi glider verkligen inte fram på en räkmacka men hårt arbete lönar sig sägs det! 
Jag och Johan älskar verkligen vårt jobb med ibland blir det övermäktigt till och med för oss. 
I lördags var det dags, det var kanelbullens dag och vi hade jobbat på så mycket vi bara kunde, snurrat bullar tills vi inte kunde snurra en enda bulle till. Vi hade verkligen jobbat så mycket som vi bara mäktat med. Såklart tog alla bullarna slut redan efter 2 timmar. 
De allra flesta var glada ändå och stammisarna visste ju läget hur det brukar vara dessa dagar (och ni är fantastiska) men jag kan säga att i lördags fick vi många hårda ord från folk som kanske var hos oss för första gången.  Vi var allt från lata, dåliga, jobbade för lite, bakade för lite. JAG VEEEEEEET att vi inte är det och jag VEEEEEEEEET att vi skall fokusera på alla  positiva ord vi får och känna oss stolta över dem och jag VEEEET att det alltid finns de som försöker trycka ner en men jag kan säga att just då, när man står där och någon kastar kommentarer som sådana i ansiktet så känner man bara för att låsa dörren, det är i de stunderna (och även de enda) som jag inte tycker att det är roligt längre. Som tur väl så går det ju över när man fått sova och vila lite på söndagen men jag vill verkligen att om någon läser detta och känner att de kanske är negativa mot andra människor ibland kan tänka om. Vi är inga superhjältar, vi kan inte producera hur mycket som helst. Vi vill inte fuska, vi vill inte sprätta upp en katong från frysen med färdiga produkter och värma på, vi gör allt för hand, vi lägger ner omsorg på våra produkter och framför allt så ger vi allt tid, nästan all tid vi har. Det bör tilläggas att lika många dagar som brödet tar slut, lika många dagar ligger det massor av limpor kvar när vi stänger kl sex. Alla dagar är olika. Vi är ett litet bageri, vi gör så mycket vi mäktar med och jag vill om jag får önska något denna regniga höstkväll att alla människor skall ge varnadra lite mer kärlek och omtanke. Om man får välja på det och att kasta skit så lovar jag att man mår bättre av det första alternativet. 
 
Nog om detta, den 31 oktober skall vi  gå på Galan på hotell tylösand för att se vem som vinner bla "årets butik" som vi är nominerade till.  Jag har köpt mig en elegant svart långklänning i spets och skall byta ut de mjöliga arbetsskorna mot klackar! Jag hoppas vi vinner men vi har hård konkurrans. Må bästa butik vinna helt enkelt. Det blir spännande, det händer andra spännande saker också inom kort..men det kan jag inte säga nu! 
 
Många undrar vad som hände med brödbilen..jo då..vi filar fortfarande på det och det kommer att ske fast just nu så bakar vi bara för glatta livet och försöker att hinna med butiken på bästa sätt. Jag ser redan fram emot julen, saffransbullar och vörtbröd. Det känns lite mysigt att vi fått börja tända ljus och ta fram lykotorna igen. Dessutom så kan man ÄNTLIGEN ha obegränsat med choklad i butiken utan att den smälter;
 
Vi har faktiskt bestämt oss för att flytta om öppettiderna på lördagar och öppna 08 istället för 09 och stänga 13 istället för 14. Så 8-13 på lördagar från och med nu på lördag. Jag vet att många även efterfrågar det på vardagrna, den möjligheten finns inte just nu tyvärr. Det är 09-18 som gäller men vi hoppas att vi en dag skall kunna öppna tidigare men då krävs mer personal. Hoppas att det glädjer några lördagshungriga:)
 
Nu skall jag gå och lägga mig i min egna säng! Godnatt!
 
/My
 
Middag på sockersäcken!
 
 
 

Vi kämpar alla mot cancern

För många kan det se ut som ett försäljningstrick, att vi skänker 10% av bullpengarna till cancerfonden, för mig är det som någon slags panikhandling för jag vill, vill så väldigt gärna att de skall komma på något som botar det vi alla kämpar mot...
När min mamma blev sjuk för ett år sedan trodde vi inte att hon skulle klara sig till julen förra året...men hon är en jäkla kämpe, för mig en riktig hjälte. När någon man älskar blir sjuk så är det som att man blir sjuk själv...att alla får kämpa tillsammans...och vi är alla nere i helvetet och slåss mot den förbannade sjukdommen som bara skrattar åt oss....vi är chanslösa men vi ger oss inte! En kund sa så fint till mig "en drake lyfter inte i medvind"...
 
Helgens insamling betyder mycket för mig och vi gör det inte för att vi skall sälja mer bullar, vi kommer att att sälja bullarna ändå, med eller utan insamling men det känns fint för mig och min familj att vi i alla fall gör det enda vi kan, skänka pengar för att kanske någon en dag säger, nu har vi kommit på det! Nu är allas kamp över och ni fick alla vinna! 
 
 
Min fina mamma och jag på vårt bröllop för ett år sedan
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0