Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Att våga vara större än så

Jag är en person som reflekterar över väldigt mycket, funderar, tänker, tänker om, tänker rätt, tänker fel. Jag känner. Känner frustation och glädje, sällan ett lugn. Jag tippar som en gungbräda, mellan svart och vitt och den är aldrig i balans, aldrig jämnvikt. Det är befriande. Jag vill vara så, oftast, men jag kan också tillåta mig själv att tänka tanken, tänk att vara precis utan känslor, bara för någon sekund. Jag tänker att det är som att ta ett andetag, andas in det, hålla kvar det och bara känna ingenting...tyst i kroppen. MEN det är inget för mig. Sämsta frågan jag vet är -Hur mår du? Ja, hur mår vi? Hur mår My och alla känslorna idag? Världens kortaste fråga hade behövt världens längsta svar som låter olika från en dag till en annan så jag brukar alltid snabbt kasta tillbaka den istället. 
 
Jag var med om en grej förra veckan, en grej som fick mig att tänka på en sak. Att jag har en, mardröm. Det är att bli en gammal sur gubbe i branschen, eller ja, jag blir ju då en tant men det är sak samma. Att bli gammal och upptäcka att jag trampat i samma spår hela vägen dit, stått och geggat i samma lera. Aldrig vågat ifrågasätta mig själv eller ta in något från min omgivning. Stått där inne på bageriet och predikat samma sak år ut och år in, fastna i det jag gör nu och inte utvecklas. Aldrig se om det jag gör kanske en dag är fel och aldrig våga ändra mig.  Det finns många som aldrig vågar ändra sig. För då faller allt som de trott på hela sitt liv, deras sanning som de går och håller på. De tror att den fortsättar vara sann om man inte ändrar sig, så man håller bara stenhårt på den!! De fortsätter att köra på det. DET är min mardröm, att bli sådan. Att inte våga ändra sig och våga säga. -Ja ha, kolla här då, det här var ju inte bra, nu har ju en som heter Kalle upptäckt att detta var dåligt eller så kanske han har kommit på ett bättre sätt, kanske skall jag ringa Kalle och fråga så att jag också kan göra detta bättre. Kanske skall jag åka till Kalle och käka hans bulle och lista ut själv varför min bulle är så dålig. Jag vill ALDRIG sitta med min bulle i handen 60 år gammal och säga, denna bullen är det enda rätta. punkt, jag kommer aldrig ändra mig och så innerst inne kanske man vet att tiden har förändrats, det är inte den bästa bullen...men jag måste fortsätta säga det. Usch, det skulle vara hemskt att göra den upptäckten om sig själv. 
Man tror ju hela tiden att man gör det bästa, eller jag gör det i alla fall, det är det jag strävar efter, att ständigt göra så bra jag kan men om jag ser tillbaka i tiden, på mina 13 år i branchen så har jag gjort hur mycket som helst som var dåligt fast jag då tyckte, att det var bra. Det är okej, jag gjorde mycket bra med. Jag tror den största tjänsten man kan göra sig själv är att våga vara större och säga, -ja ha, kolla, det var inte så bra. Nu har jag ändrat mig och sedan vara den som vågar fortsätta ändra sig och ifrågasätta sig själv hela livet ut. För vad kommer jag tycka om 10 år? Då kanske vi har kommit på något som säger, att det jag gör idag var ju inte alls bra. Även fast jag tror idag, att det vi gör, är det bästa! Människor är rädda för förändring? Varför? Det gäller inte bara bullar och choklad, det gäller så mycket i livet. 
Är det tryggt att leva i samma banor eller vad är det som gör att vi inte vågar? Vad är det som gör att vi måste försöka trycka ner dem som säger något som inte passar in i vårt gamla mönster istället för att kolla på oss själva. 
Vad kan jag göra? Ligger det inte något i det som sägs? 
 
Jag hoppas att jag alltid kan stå med vid syn på det jag gör, våga färgas av andra som gör bra saker och lyssna på dem som har något viktigt att säga och ta det till mig. Våga stå för den jag är och inte göra saker för att vara andra till lags eller för att passa in i någon mall som jag inte vågar stå utanför. Våga tycka emot människor man ser upp till, att kunna säga till sig själv att denna människan håller jag högt, men just precis detta han eller hon säger, det håller jag inte med om. Att våga skapa sin egen väg. Våga ifrågasätta även om jag får skit från alla håll och kanter och störst av allt, våga ändra mig även om jag går från något jag trodde var rätt, först. 
 
Over and Out!
 
Imorogn ses vi i butiken!
 
/My som älskar snö och hoppas den kommer snart som på bilden nedaför, för två år sedan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ÅSA

hejsan My, måste bara säga att det är ett sant nöje att läsa dina inlägg. Varför? Jo, för här finns ett äkta engagemang och ett känsloregister som kan få vilken Dramatenskådespelare som helst att blekna. kvällskram / Åsa

2015-12-03 @ 21:08:19
Postat av: My

Men tack! Vad fin du är:) Man blir glad!
/My

2015-12-08 @ 09:41:39
URL: http://feldtsbrodochkonfekt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0