Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Midsommarvecka och allmän status på bageriet!

God eftermiddag!
Många röda dagar blir det under våren men nästa vecka är den sista! Då firar vi midsommar i vanlig ordning med familjen och håller därför bageriet stängt under fredag och lördag! 
 
 
 
Dock kommer vi att baka en supersmarrig midsommartårta som går att boka till Torsdagen. Det blir med rabarberkopott, svenska jordgubbar, pistageanslag, rabarberbavaroise och vanilj- och mascarponemousse! Den håller sig fint till fredagen!
 
I brödväg kommer det utöver det vanliga sortimentet att finnas kavring och i mån av tid även dillknäcke, de vanliga knäckesorterna, naturell/salt och fänkål finns ändå! 
 
Det är många som undrar över sommarstängningen och den kommer att ligga något senare i år, vi stänger 25 juli då vi även passar på att ställa till med vårt sedvanliga kalas, bageriet fyller ju tre år!! Vi bjuder på saft och bullar hela dagen lång och hoppas på strålande sol som tidigare år såklart eftersom vi brukar hålla till på gatan! Brukar vara precis hur kul som helst!
 
 
 
Sedan kör vi stängt i fyra veckor, då skall vi njuta av vår lilla nya familjemedlem tillsammans som är på ingång inom de närmsta veckorna, jag är nervös som ett helt helvete!!!
Förtsa barnet- 35 timmar=kände mig som världens powerwomen!!!
Andra barnet-9 timmar= försökte typ slå ihjäl mig själv med lustgasmasken under minst fem av dem till Edith piaf på högsta volym
Tredje barnet-? timmar= föredrar att känslan av powerwomen återupprepas! 
Hahaha fy faaaaan!!! Huahuahua!!!!
 
Just nu får vi finfina rabarber från Kalle och Marlene i Stjärnarp så vi är så glada så, det är underbart när bärsäsongen börjar! De sista fyra burkarna hallonsylt står i syltbacken i butiken, vi har varit galet bortskämda med alla fina hallon som plockades förra sommaren av samma personer från samma plats!  Blev ca 80 kg som vi fått använda oss av hela året men nu är de slut och vi kommer inte att köpa in några frysta från våra vanliga leverantör så det får snällt vänta tills det är ny hallonsäsong igen! VI har dock ganska mycket hallonpure kvar till gelehallon, och tårtor så det kommer vi inte ta bort! 
 
 
 
Annars är allt som vanligt och vi bakar på med glatt humör på fantastiska råvaror:) Johan är tillbaka från Stockholm och kungsträdgården igen, det kommer nog ett separat inlägg om det senare med lite härliga bilder! 
Det är jättehärligt att slå sig ner utanför och fika om vädret tillåter så kom ner vettja!
 
 
 
 
VI ses/
 
My
 
 
 
 
 
 
 
 

Provocerad av livet?

Jag ursäktar för de långa pauserna mellan inläggen! Tråkigt jag vet men jag är av den åsikten att har man inget vettigt att säga så skall man hålla tyst!  Eller hum..är jag det..möjligen inte privat men publikt!
 
Jag känner mig provocerad av världen, livet... som att var jag än tittar så ser jag något som jag inte håller med om. Jag blir provocerad av texten på mjölkpaketet på morgonen, borde verkligen sluta med mjölk men jag är så förbannat beroende av det i kaffet, tycker havren smakar papper i det sammanhanget, borde väll sluta med kaffet med kanske men då får fan mina barn lära sig att sova på nätterna först och den nya bebisen måste bli ett A-barn som äter, sover och byter blöja på sig själv och så måste Johan sluta snooza på nätterna!  Kaffet får möjligen hänga med lite till för inget av det där lät realistiskt inom de närmsta 6 åren om man skall följa familjens statistik! Får helt enkelt börja dricka svart!
 
Jag blir provocerad av reklam på bussar, i tidningar, tv-reklam och att folk skräpar ner i vår natur, att man varje dag får i sig en massa skit om man inte bett om även om man tror att man försöker! Visst vore det fint om man kunde trycka på omstart, den där lilla knappen som man måste ha något spetsigt för att komma åt?
Bageriet är mitt lilla "andrum", jag vet att vi i alla fall inte bidrar till att folk köper skräp eller får i sig konstiga ämnen och jox..ja jox..för vad fan är det???. Sedan finns det brister där med som man inte kan stå över, tex att man dagligen slänger hundratals kvitton, vi köper mängder av kvittorullar, skriver ut dem och slänger dem, för vem vill ha ett kvitto på en limpa bröd? Varför finns det inte en knapp där man kan trycka om någon vill ha kvittot? 2015 så borde det väl ändå vara en möjlig funktion i kassasystemens värld kan man tycka!
 
Man kan lätt få känslan att man vill gömma sig i ett litet hål och komma fram när allt ordnat till sig men vet ni? Det går icke, det enda som hjälper är att själv vara med och påverka, välja bort, välja rätt, sätta sig på tvären, ifrågasätta, våga, testa! Det finns oändligt många argument mot allt som folk tycker verkar jobbigt och dyrt men sanningen är den att det finns egentligen inte ett enda som är bra! Man får tänka ett varv till!
 
I alla fall, en sak som jag vill Hurra för som går av staplen i veckan på "Smaka på Stockholm" är lanseringen av Brödmanifest som Sebastien Boudet tagit initiativet till! FANTASTISKT! Det ett manifest, en text där alla Hantverksbagare från hela landet uttrycker sin framtidsvision. Snart kommer hemsidan upp www.brodmanifest.se Gå in och visa ert stöd och skriv under! Sålänge kan ni hänga med på instagram under @brodmanifest
Befinner man sig i stockholm i veckan så rekomenderar jag stark att ni tar en tur till Kungsträdgården på Smaka på Stockholm och köper gott bröd och bullar för 22 av landets härligaste hantverksbagare befinner sig i ett och samma tält där ett bageri byggts upp. De kommer att baka på finfint mjöl från olika små mjölnare och kvarnar runt om i landet! Johan kommer att åka upp och baka och jag får stanna hemma! Det är otroligt välplanerat och genomtänkt enda in på kläderna med ekologiska t-shirts! Ännu ett superhärligt initiativ från Sebastien, jag vet att han inte är allas idol men han är fan min idol alla dagar i veckan för han står upp och vågar säga precis vad han tycker och slåss för sådant som jag i alla fall tror på och vill i mitt liv även om det kastas skit från alla håll ibland! Det finns så många som skall hålla varandra bakom ryggen bara för att och när de blir trampade på tårna så blir det ett jävla liv men vi vet alla att det finns anledningar till det! Det är margarinbråk och det är det ena med det tredje men vad är det för fel på att lyfta fram saker man tycker är dåligt, vad är det för fel på att ställa sig upp och ropa, stopp, detta tyker jag är fel, detta tycker jag är förjävligt, vem är det som hänger ut vem när man redan hängt ut sig själv genom att sälja sina namn till dåliga produkter? Stå upp för bra saker istället och våga stå upp för andra som gör det! Jag saknar matlagningen sjukt mycket och känslan att vara kock och det sitter liksom lite i skelettet att man alltid kommer känna sig som det men fan, ibland skäms jag över gamla kollegor som kastar bajs när det inte finns anledning! Desto stoltare över alla duktiga kockar som de allra flesta gamla kollegor är som kämpar för bra saker, står upp för bra mat!!!! Jag är sjukt stolt över att ha jobbat med så många som idag gör så bra saker!
 
Nästa vecka kommer Sebastien i alla fall hit och kör kurs på helgen, tror faktiskt att det finns någon plats kvar om jag inte såg helt fel, gå in på www.brodpassion.se och kolla under kurser i landet!
 
Sådär ja! Alltid skönt att sätta print på sina känslor! Det är jävligt fint att vara en tänkare ibland, en sådan som känner saker även om det blir jobbigt! "i´d rather be broken than empty"
 
/My
 
 
 
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0