Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Provocerad av livet?

Jag ursäktar för de långa pauserna mellan inläggen! Tråkigt jag vet men jag är av den åsikten att har man inget vettigt att säga så skall man hålla tyst!  Eller hum..är jag det..möjligen inte privat men publikt!
 
Jag känner mig provocerad av världen, livet... som att var jag än tittar så ser jag något som jag inte håller med om. Jag blir provocerad av texten på mjölkpaketet på morgonen, borde verkligen sluta med mjölk men jag är så förbannat beroende av det i kaffet, tycker havren smakar papper i det sammanhanget, borde väll sluta med kaffet med kanske men då får fan mina barn lära sig att sova på nätterna först och den nya bebisen måste bli ett A-barn som äter, sover och byter blöja på sig själv och så måste Johan sluta snooza på nätterna!  Kaffet får möjligen hänga med lite till för inget av det där lät realistiskt inom de närmsta 6 åren om man skall följa familjens statistik! Får helt enkelt börja dricka svart!
 
Jag blir provocerad av reklam på bussar, i tidningar, tv-reklam och att folk skräpar ner i vår natur, att man varje dag får i sig en massa skit om man inte bett om även om man tror att man försöker! Visst vore det fint om man kunde trycka på omstart, den där lilla knappen som man måste ha något spetsigt för att komma åt?
Bageriet är mitt lilla "andrum", jag vet att vi i alla fall inte bidrar till att folk köper skräp eller får i sig konstiga ämnen och jox..ja jox..för vad fan är det???. Sedan finns det brister där med som man inte kan stå över, tex att man dagligen slänger hundratals kvitton, vi köper mängder av kvittorullar, skriver ut dem och slänger dem, för vem vill ha ett kvitto på en limpa bröd? Varför finns det inte en knapp där man kan trycka om någon vill ha kvittot? 2015 så borde det väl ändå vara en möjlig funktion i kassasystemens värld kan man tycka!
 
Man kan lätt få känslan att man vill gömma sig i ett litet hål och komma fram när allt ordnat till sig men vet ni? Det går icke, det enda som hjälper är att själv vara med och påverka, välja bort, välja rätt, sätta sig på tvären, ifrågasätta, våga, testa! Det finns oändligt många argument mot allt som folk tycker verkar jobbigt och dyrt men sanningen är den att det finns egentligen inte ett enda som är bra! Man får tänka ett varv till!
 
I alla fall, en sak som jag vill Hurra för som går av staplen i veckan på "Smaka på Stockholm" är lanseringen av Brödmanifest som Sebastien Boudet tagit initiativet till! FANTASTISKT! Det ett manifest, en text där alla Hantverksbagare från hela landet uttrycker sin framtidsvision. Snart kommer hemsidan upp www.brodmanifest.se Gå in och visa ert stöd och skriv under! Sålänge kan ni hänga med på instagram under @brodmanifest
Befinner man sig i stockholm i veckan så rekomenderar jag stark att ni tar en tur till Kungsträdgården på Smaka på Stockholm och köper gott bröd och bullar för 22 av landets härligaste hantverksbagare befinner sig i ett och samma tält där ett bageri byggts upp. De kommer att baka på finfint mjöl från olika små mjölnare och kvarnar runt om i landet! Johan kommer att åka upp och baka och jag får stanna hemma! Det är otroligt välplanerat och genomtänkt enda in på kläderna med ekologiska t-shirts! Ännu ett superhärligt initiativ från Sebastien, jag vet att han inte är allas idol men han är fan min idol alla dagar i veckan för han står upp och vågar säga precis vad han tycker och slåss för sådant som jag i alla fall tror på och vill i mitt liv även om det kastas skit från alla håll ibland! Det finns så många som skall hålla varandra bakom ryggen bara för att och när de blir trampade på tårna så blir det ett jävla liv men vi vet alla att det finns anledningar till det! Det är margarinbråk och det är det ena med det tredje men vad är det för fel på att lyfta fram saker man tycker är dåligt, vad är det för fel på att ställa sig upp och ropa, stopp, detta tyker jag är fel, detta tycker jag är förjävligt, vem är det som hänger ut vem när man redan hängt ut sig själv genom att sälja sina namn till dåliga produkter? Stå upp för bra saker istället och våga stå upp för andra som gör det! Jag saknar matlagningen sjukt mycket och känslan att vara kock och det sitter liksom lite i skelettet att man alltid kommer känna sig som det men fan, ibland skäms jag över gamla kollegor som kastar bajs när det inte finns anledning! Desto stoltare över alla duktiga kockar som de allra flesta gamla kollegor är som kämpar för bra saker, står upp för bra mat!!!! Jag är sjukt stolt över att ha jobbat med så många som idag gör så bra saker!
 
Nästa vecka kommer Sebastien i alla fall hit och kör kurs på helgen, tror faktiskt att det finns någon plats kvar om jag inte såg helt fel, gå in på www.brodpassion.se och kolla under kurser i landet!
 
Sådär ja! Alltid skönt att sätta print på sina känslor! Det är jävligt fint att vara en tänkare ibland, en sådan som känner saker även om det blir jobbigt! "i´d rather be broken than empty"
 
/My
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Viktoria - Ekoteket

Gött att få ösa ur sig lite på bloggen! Jag/Vi håller med dig, det är svårt att springa i motvind men är vi tillräckligt många som springer så kommer vinden vända av draget ;)
Det där med kvittona - vi kör Izettle och där får vi/kunden välja om vi ska skriva ut kvitto. BRA!

Ta hand om dig och skaffa Johan en sånhär:
http://www.coolstuff.se/Fitbit-Flex

"Fitbit Flex är utformad för att kunna användas dygnet runt. Du kan till exempel ha den som väckarklocka; den vibrerar då på din handled så att en eventuell sängpartner inte vaknar."

Den har räddat vårt förhållande då Jacob snoozar minst 6 gånger varje morgon.

Vi ses och hörs!

2015-06-02 @ 18:24:12
Postat av: my

haha låter som en bra idé, går det att lägga in en liten light elektrisk stöt med? Nej skämt åt sido..alla är vi trötta! Ja, Izettle brukar vi köra när vi säljer bröd utanför butiken så att säga men det är tyvärr inte aktuellt för den dagliga kassan hos oss, där behöver vi vårt kassasystem.
Vi ses:)

2015-06-03 @ 09:52:45
Postat av: Anonym

Prova en skvätt iMat i kaffet. Havregrädde. Mumma!

2015-07-11 @ 08:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0