Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Fänkål och när man tar stress till en ny nivå!

Jodå!!! Igår gällde det att dra en visp med en råvara på!! Björnbär blev det inte, kan man ju säga men alltså jag kände mig ändå väldigt nöjd för fänkål är ju supergott, jag älskar fänkål! Och jag är glad att jag lyckades förvalta den på ett så bra sätt att det nådde till en andraplats! Jag hade en bra magkänsla och trodde verkligen på den men som jag säger när Magnus kommer fram, allt man tror på faller när juryn skall bedömma!
 
 
Fänkål, citron  och gräddfil, supergott och syrligt, det fick det bli! Det är ett hett tips att råsafta den stället för att koka den, den kan lätt få lite unken smak då kan jag tycka! Dock så oxiderar den fortare än fortast så var snabb om ni skall göra något med den! 
 
 
Det blev en bavaroise på fänkål och gräddfil. Tre olika sorbeter, en på gräddfil/citron en på fänkål/citron och en på fänkål/gräddfil. En financier med bryntsmör och fänkålsdill, rå fänkål som fick dra i en citronsockerlag och rostad fänkål.
 
Ja sedan var det dags för lagtävling från helvetet då!! Jag, Elsa och Ått i det gröna laget, vi skulle leverera en dessertbuffe till 30 personer och fick tre timmar på oss MEN, MEN, MEN vi skall bara få vara inne en person i taget, I TRETTIO MINUTER ÅT GÅNGEN och vi fick inte prata med varandra, varken innan eller undertiden eller i bytena! Jag fick börja! Jag gör en citron/hallonkaka, lemoncurd, deg till tartlettskal. Personligen tyckte jag att jag hade en brilliant idé där med att köra fyra körscheman på bänken, första var typ klar (komponenterna)när jag gick ut första gången, det var den lilla citronkakan med friterad ingefära och lemoncurd, andra  tanken var någonting med choklad och kola och jag hade lagt upp kolaingredienser i en gryta och så vidare..man fick försöka förmedla sin idé på något vis sedan hade jag lagt upp deg till tarteskal på en plåt med kavel och så för att visa att de skulle kavlas.. Sedan var det ju det där med mina frågetecken, utrymme för eget tänkande menade jag där, hahah, tänkte att de skulle förstå att det fattades två saker men hade ändå ställt upp lite salta saker vi de tredje frågetecknet men man kan säga att vi inte tänkte samma utan att det mest skapade förvirring, det är lätt att stå och tro att alla skall förstå ens tankar men att inte få prata med varandra, det är supersvårt!! 
 
När jag kommer in andra gången vet jag inte var jag skall ta vägen, det är grejer ÖVERALLT, min tarteskalsdeg ligger på golvet och jag fattar ingenting av någoting,  det piper i ugnar, det står saker på spisen som man knappt vet vad det är, och det är en jävla röra från en annan planet! Jo man kan ju verkligen säga att vi misslyckades totalt med vår buffé i vårt lag och jag skämdes nästan ihjäl när vi står och skall servera den alltså!!! Men vad gör man? Man får ju bara lägga på sin charm och spela dum alltså! Man kan ju inte gärna stå och bortförklara sig i det läget. En lagtävling utan att kommunicera, det är i alla fall inget som skulle kunna hända i verkligenheten och det kan man ju vara glad för!! 
Tror alla i vår lag kände likadant, total kaos!!
Så ja, vi hamnar ju i botten och det är väntat och det känns inte så himla hårt heller eftersom tävlingen var vad det var, hade det varit ens enskilda dessert hade jag nog tagit det 100 gånger hårdare och känt mig extremt besviken men i detta läget så handlade det mest om att överleva tävlingen hahaha 
Tyvärr får Ått lämna och det suger ju att få läman på en sådan tävling, trist!
 
Nästa vecka blir det en ny lagtävling och ännu en galen enskild tävling!
 
Ses då i rutan!
 
/My
 
 

Dessertmästarna!

Jo nu vet ni vad det var jag gjorde i våras när jag inte var på bageriet, när jag var försvunnen! Ni har ju sett mig i rutan, sitter och grimaserar och beter mig på bästa sändningtid!! Känns galet skumt att se sig själv men det är ganska roligt faktiskt och jag är sjukt stolt att jag ändå lyckas se ganska "cool" ut (eller nej, det gör jag kanske inte) och inte så hypernervös som jag var!!
Sedan måste jag verkligen säga att ni är ju helt fantastiska! Vilka hejjarop jag får för programmet!! Jag har aldrig varit såhär poppis i hela mitt liv även fast jag definitivt gjort bättre desserter i mitt liv än jag gör på TV hahaha! 
Nej skämt åt sidor, Tusen tack, ni är bäst, jag blir jätteglad och rörd!!
Det var världens största grej för mig att tack ja!! Och det var total skräck och hur nervöst som helst.
Det är galet att vara med i en Tvproduktion, allt runt omkring, tävlingen är en sak, det är den timman eller två som man ser på Tv, inget klippt eller fuskat, man fick en uppgift och sedan var det att köra igång.Superläskigt, för man tror ju hemma i Soffan att just där i den biten kanske var annorlunda..att man skulle få mer tid att förbereda sig och så men icke!
MEN allt runt, SHIT!!!! Man kunde filma ingångar i hundra år kändes det som, stå rätt, kolla rätt, armarna så och hjärtat bara pumpade nervositet innan man fick köra igång! HAr en helt annan syn på TV nu, vilket jäkla jobb de gör och sååå mycket material de har att gå igenom! Det är extremt lite som kommer med på skärmen i slutet och jag babblar skall ni veta!! Jädrar vad jag babblar, var helt livrädd för hur jag skulle framställas med tanke på materialet som måste finnas att tillgå...bara alla gravidspyor som jag lägger, fick mig att svettas och undra hur det skulle se ut men kan bara konstatera att jo..jag är precis sådär som man ser på TV! Känns bra och eh..lite konstigt!
Det fina är att det finns en massa snälla människor runt en som hjälper en att släppa nervositeten, här är Per och Jonathan, de är några av de "synkare" som intervjuar en efter och i mellan tävlingarna och får en till leverera! Skönt att komma in i det där varma lilla isolerade rummet efter tävlingar och släppa lite på det man kände...eller inte beroende på hur det gått. Men det är skönt att få skratta lite, man var ju där väldigt långa dagar och ja, kände VÄLDIGT MYCKET!
 
 
Det är extremt svåra tävlingar, ibland skulle man vilja sätta juryn själva i dem faktiskt, hahaha! Vad man blir utsatt för, det är galet!!! Det trappar ju bara upp med! Ikväll blir det riktigt galet, svettigt och jo ni kanske har sett att jag sitter och babblar om att äta blöjor på reklamen! Ni får helt enkelt se själva! Men jag kan säga att det lilla man hör på reklamen att det skall göras en dessertbuffé till 30 pers...njaaaa...kanske inte riktigt så enkelt kan jag säga för Juryn fuckar såklart upp allt för oss, snacka om att man sätts på prov!!!
Innan var jag nervös för kamerorna men det lustiga är att de stör mig ingenting, de glömde man HELT bort, de fanns inte...det var mer själva nervositeten av att inte ha en aning om vad man skulle bli utsatt för och hurvida man sedan faktiskt skulle klara av det eller inte som var det svåraste. 
 
 
Vi körde en tävling per dag så ett program är två dagars inspelning. Första tävlingen kan man ju säga att ingen lyckades leverera som de önskat, det tog ett tag innan man kände sig "hemma", hittade sakerna och lärde känna ugnar och glassmaskiner. Dessutom rivstartar de ju med en nedrans lagtävling. Vi viner och jag bli ju imun det första jag blir vilket jag tyckte var jättejobbigt för tänk om man skulle hamna sist i stora tävlingen och så bli räddad av imunitet, det hade ju sugit rejält men jag hamnar i den berömda mellanmjölken och då fick man snällt sitta kvar i omklädningsrummet och inte ens få komma in i juryrummet. Det var värsta platsen att hamna på tyckte jag! Bläää...man visste inte om man var precis på väg till toppen eller precis på väg till botten och ja...meningslösa mitten helt enkelt!
 Jonas och jag disskuterar lemoncurdrecept! Alltså jag säger bara HAHAHA för jag gör lemoncurd minst varannan dag på jobbet men DÄR och DÅ, helt svart! 
 
 
 
 
Andra programmet lyckas jag knipa både en topp placering med min chokladbollsdessert och en vinst i den galna tävlingen där man får byta bord, Extremt skönt att känna att man kunde leverera trots den totala hjärnchock! Först få en och en halv minut i skafferiet liksom, inget mer!!!?? Vad hinner man komma på där?? Sedan få någon annans förvirrade bord att skapa med!! Men det är bara att tacka Martin Morand för bärbordet:) Jag hade ju plockat åt mig äpple, macadamianötter, citron, lime och ingefära...nej just det den hittade jag aldrig!!!  Ni förstår inte besvikelsen när jag spenderar halva min tid i skafferiet och letar efter den helvetes ingefäran och HITTAR DEN INTE!!! Skrattade ihjäl mig när man hör Elsa säga -DET FINNS INGEN INGEFÄRAAAAAA i sin "synk" Måste ha varit hur störigt som helst att ha mig tjatandes om den inne i skafferiet! Men summan av kardemumman var att jag hade något helt annat i huvudet, men det gick ju bra i alla fall, YEEEY
Klar och helt grötig i hjärnan, man tvivlar direkt om det skall räcka för en topp
 
 
Lilla Ingrid hon hänger med i magen och här ligger vi och bara HOPPAS att man inte skall åka ut
 
 
Men jag vinner ju och här är min vinnardessert, blåbär, hallon, brynt smör!
 
Mellan tävlingarna sitter vi och trycker i ett rum allihopa och Spekulationerna om nästa tävling alltså, de finns INGEN hejd på dem!!!! Fy fan, ibland gick det inte att vara där inne för man blev galen, hahahha och så tvivlet...alla sitter och tvivlar. ..gjorde man tillräckligt? Det gick och ta på stämningen där inne, I tell you!!
Jag och Elsa! Förvirrade och pirriga!
 Efter tårttävling känns det sådär då ja!!
 
 
 
I Förra avsnittet (avsnitt tre) är det verkligen en riktigt jobbig tävling eftersom jag tyvärr inte kan moddellera, eller tyvärr och tyvärr, det är inget som intresserar mig och inget jag har för avsikt att lära mig heller, det är inget jag vill syssla med så därför har jag aldrig lärt mig OCH DET ÄR SKITSVÅRT!!! Jag tycker ändå att jag har en ganska konstnärlig ådra men alltså det!!! Det kan jag bara inte och det var likadant för Elsa så vi får verkligen kämpa med vår tårta som ser ut sm något..ja...jag vet inte...något konstigt MEN vi var kreativa och hade en genomtänkt idé som vi får fram. Så trots detta färgglada shabrak fullt med E-ämnen så hamnar vi inte sist i alla fall, phu!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jo då...det är stor skämskudde alltså!!
 
 Andra tävlingen skulle vara en hyllningsdessert och jag gör till barnen, en vinbärs dessert som smakar fan mums filibabba!!!
 
Alltså jag ser koko ut på typ alla mina bilder!! YEEEY!!!
 
Desserten blir en vinbärsdessert med sorbet och bavaroise på röda vinbär,  muskavadostekt surdegsbröd, honungskrisp, karamelliserade mandlar och vaniljpudding.
 
 
Ikväll då!!! Ikväll är det dags för två nya tävlingar...efter den första ser det ut såhär, alltså de lyckas trolla ganska bra i TV för det syns inte så ofta allt som ligger runt bänkarna men jag kan säga att skall man få fram en dessert på en och en halv timma SÅ SER DET UT EXAKT SÅHÄR RUNT EN!! 
 
Hitills är jag galet nöjd med att ha hamnat i toppen 3 av 6 gånger(fast 6 av 6 hade ju varit bättre klart) Hur det går ikväll, det får helt enkelt kika på och hålla tummarna:)
 
Adios kompisar!!!
 
/My
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är OK att inte tycka allt är roligt!

Nu är vår minsta tjej tre månader drygt och tanken var absolut att kunna jobba mer än jag gör just nu, jag blir rastlös och uttråkad och jag är väldigt medveten om att det är ett angenämt problem att tycka det är tråkigt att vara ledig. Det är fantastiskt att vi i Sverige får all den tiden hemma med våra barn i början av deras liv och att överhuvudtaget få den stora äran och gåvan att bli förälder är ännu större än det förra. Jag älskar att vara mamma och har längtat efter det i hela mitt liv. Sedan är vi så himla olika efter det, några njuter av det, att få gå hemma, pyssla och gulla med barnen, några gillar mer att jobba och om du frågar mig så är det inte fel varken eller men jag tycker att man själv skall få känna efter hur man vill ha det och inte behöva ta hänsyn till andras åsikter i frågan. För det finns väl få saker som är så känsligt som när en MAMMA inte tycker det är roligt att gå hemma med nyfödd bebis! Jag skäms inte för att säga att jag hellre jobbar, Jag My feldt, gillar att jobba, det har för den delen inget att göra med hurvida jag älskar mina barn, de två sakerna är totalt oberoende av varandra! Det är ungefär samma sak som att man som gravid inte får säga att det är pissigt att vara på smällen för då kan det misstolkas att man inte är glad för barnet. Jag har fått tre fina barn och gjort den här rastlösa mammaledigheten tre gånger nu även om den tredje här nu då inte är klar ännu. Jag känner mig inte tillräckligt meningsfull som människa, det räcker inte för mig att vara bara mamma. Jag vill arbeta, känna att jag har gjort något vettigt för att sedan komma hem, fråga hur barnen haft det, laga mat, och leka en stund, läsa saga och natta. Jag vill uppskatta de där sista timmarna varje dag innan man skall sova och känna att man gjort två vettiga saker, jobbat och tagit hand om sina barn. Inget är väll så skönt som att vara ledig en dag när man väl jobbar?  
 
Sist jag var mammaledig öppnade vi bageriet..nu är det i full rullning och frustationen över att varje dag vinka av Johan för att ta fram typ dammsugaren får mig att känna avund och frustation och det gör inte mig till en sämre mamma, snarare så är det bara jobbigt för mig själv. Dom första två gångerna var jag rädd att när jag väl började jobba så skulle jag i efterhand ångra att jag inte njööööt av mammaledigheten som alla sa, men tvärtom så har jag alltid känt att det inte varit något för mig och känt mig väldigt lycklig när jag börjat jobba igen. Denna gången vet jag att jag behöver inte gå med de där tankarna och känna skuld över att jag inte tycker det är roligt, det är fine! 
Jag orkar inte heller försöka knäcka rolighetskoden eller komma på hur jag skall göra för att det skall kännas kanon! Utan jag har i min tredje mammaledighet enkelt bara konstaterat att så här är det, och det är OK! Jag får tycka såhär. Det är ok när folk frågar om det är mysigt hemma att säga -Nej!, Jag längtar efter att börja jobba! 
Jag tror att många mammor och också pappor för den delen känner såhär men det är totalt förbjudet att säga det! Men det tycker inte jag och dessutom vet jag att jag är en fantastisk mamma, så det är så! Men nu längtar jag VERKLIGEN efter att få börja jobba igen!
 
Nu skall jag ut och Hoppa i lövhögar med kidsen, det till skillnad från att dammsuga tycker jag är väldigt roligt! 
 
 
 


www.brodochkonfekt.se
RSS 2.0