Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Dessertmästarna!

Jo nu vet ni vad det var jag gjorde i våras när jag inte var på bageriet, när jag var försvunnen! Ni har ju sett mig i rutan, sitter och grimaserar och beter mig på bästa sändningtid!! Känns galet skumt att se sig själv men det är ganska roligt faktiskt och jag är sjukt stolt att jag ändå lyckas se ganska "cool" ut (eller nej, det gör jag kanske inte) och inte så hypernervös som jag var!!
Sedan måste jag verkligen säga att ni är ju helt fantastiska! Vilka hejjarop jag får för programmet!! Jag har aldrig varit såhär poppis i hela mitt liv även fast jag definitivt gjort bättre desserter i mitt liv än jag gör på TV hahaha! 
Nej skämt åt sidor, Tusen tack, ni är bäst, jag blir jätteglad och rörd!!
Det var världens största grej för mig att tack ja!! Och det var total skräck och hur nervöst som helst.
Det är galet att vara med i en Tvproduktion, allt runt omkring, tävlingen är en sak, det är den timman eller två som man ser på Tv, inget klippt eller fuskat, man fick en uppgift och sedan var det att köra igång.Superläskigt, för man tror ju hemma i Soffan att just där i den biten kanske var annorlunda..att man skulle få mer tid att förbereda sig och så men icke!
MEN allt runt, SHIT!!!! Man kunde filma ingångar i hundra år kändes det som, stå rätt, kolla rätt, armarna så och hjärtat bara pumpade nervositet innan man fick köra igång! HAr en helt annan syn på TV nu, vilket jäkla jobb de gör och sååå mycket material de har att gå igenom! Det är extremt lite som kommer med på skärmen i slutet och jag babblar skall ni veta!! Jädrar vad jag babblar, var helt livrädd för hur jag skulle framställas med tanke på materialet som måste finnas att tillgå...bara alla gravidspyor som jag lägger, fick mig att svettas och undra hur det skulle se ut men kan bara konstatera att jo..jag är precis sådär som man ser på TV! Känns bra och eh..lite konstigt!
Det fina är att det finns en massa snälla människor runt en som hjälper en att släppa nervositeten, här är Per och Jonathan, de är några av de "synkare" som intervjuar en efter och i mellan tävlingarna och får en till leverera! Skönt att komma in i det där varma lilla isolerade rummet efter tävlingar och släppa lite på det man kände...eller inte beroende på hur det gått. Men det är skönt att få skratta lite, man var ju där väldigt långa dagar och ja, kände VÄLDIGT MYCKET!
 
 
Det är extremt svåra tävlingar, ibland skulle man vilja sätta juryn själva i dem faktiskt, hahaha! Vad man blir utsatt för, det är galet!!! Det trappar ju bara upp med! Ikväll blir det riktigt galet, svettigt och jo ni kanske har sett att jag sitter och babblar om att äta blöjor på reklamen! Ni får helt enkelt se själva! Men jag kan säga att det lilla man hör på reklamen att det skall göras en dessertbuffé till 30 pers...njaaaa...kanske inte riktigt så enkelt kan jag säga för Juryn fuckar såklart upp allt för oss, snacka om att man sätts på prov!!!
Innan var jag nervös för kamerorna men det lustiga är att de stör mig ingenting, de glömde man HELT bort, de fanns inte...det var mer själva nervositeten av att inte ha en aning om vad man skulle bli utsatt för och hurvida man sedan faktiskt skulle klara av det eller inte som var det svåraste. 
 
 
Vi körde en tävling per dag så ett program är två dagars inspelning. Första tävlingen kan man ju säga att ingen lyckades leverera som de önskat, det tog ett tag innan man kände sig "hemma", hittade sakerna och lärde känna ugnar och glassmaskiner. Dessutom rivstartar de ju med en nedrans lagtävling. Vi viner och jag bli ju imun det första jag blir vilket jag tyckte var jättejobbigt för tänk om man skulle hamna sist i stora tävlingen och så bli räddad av imunitet, det hade ju sugit rejält men jag hamnar i den berömda mellanmjölken och då fick man snällt sitta kvar i omklädningsrummet och inte ens få komma in i juryrummet. Det var värsta platsen att hamna på tyckte jag! Bläää...man visste inte om man var precis på väg till toppen eller precis på väg till botten och ja...meningslösa mitten helt enkelt!
 Jonas och jag disskuterar lemoncurdrecept! Alltså jag säger bara HAHAHA för jag gör lemoncurd minst varannan dag på jobbet men DÄR och DÅ, helt svart! 
 
 
 
 
Andra programmet lyckas jag knipa både en topp placering med min chokladbollsdessert och en vinst i den galna tävlingen där man får byta bord, Extremt skönt att känna att man kunde leverera trots den totala hjärnchock! Först få en och en halv minut i skafferiet liksom, inget mer!!!?? Vad hinner man komma på där?? Sedan få någon annans förvirrade bord att skapa med!! Men det är bara att tacka Martin Morand för bärbordet:) Jag hade ju plockat åt mig äpple, macadamianötter, citron, lime och ingefära...nej just det den hittade jag aldrig!!!  Ni förstår inte besvikelsen när jag spenderar halva min tid i skafferiet och letar efter den helvetes ingefäran och HITTAR DEN INTE!!! Skrattade ihjäl mig när man hör Elsa säga -DET FINNS INGEN INGEFÄRAAAAAA i sin "synk" Måste ha varit hur störigt som helst att ha mig tjatandes om den inne i skafferiet! Men summan av kardemumman var att jag hade något helt annat i huvudet, men det gick ju bra i alla fall, YEEEY
Klar och helt grötig i hjärnan, man tvivlar direkt om det skall räcka för en topp
 
 
Lilla Ingrid hon hänger med i magen och här ligger vi och bara HOPPAS att man inte skall åka ut
 
 
Men jag vinner ju och här är min vinnardessert, blåbär, hallon, brynt smör!
 
Mellan tävlingarna sitter vi och trycker i ett rum allihopa och Spekulationerna om nästa tävling alltså, de finns INGEN hejd på dem!!!! Fy fan, ibland gick det inte att vara där inne för man blev galen, hahahha och så tvivlet...alla sitter och tvivlar. ..gjorde man tillräckligt? Det gick och ta på stämningen där inne, I tell you!!
Jag och Elsa! Förvirrade och pirriga!
 Efter tårttävling känns det sådär då ja!!
 
 
 
I Förra avsnittet (avsnitt tre) är det verkligen en riktigt jobbig tävling eftersom jag tyvärr inte kan moddellera, eller tyvärr och tyvärr, det är inget som intresserar mig och inget jag har för avsikt att lära mig heller, det är inget jag vill syssla med så därför har jag aldrig lärt mig OCH DET ÄR SKITSVÅRT!!! Jag tycker ändå att jag har en ganska konstnärlig ådra men alltså det!!! Det kan jag bara inte och det var likadant för Elsa så vi får verkligen kämpa med vår tårta som ser ut sm något..ja...jag vet inte...något konstigt MEN vi var kreativa och hade en genomtänkt idé som vi får fram. Så trots detta färgglada shabrak fullt med E-ämnen så hamnar vi inte sist i alla fall, phu!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jo då...det är stor skämskudde alltså!!
 
 Andra tävlingen skulle vara en hyllningsdessert och jag gör till barnen, en vinbärs dessert som smakar fan mums filibabba!!!
 
Alltså jag ser koko ut på typ alla mina bilder!! YEEEY!!!
 
Desserten blir en vinbärsdessert med sorbet och bavaroise på röda vinbär,  muskavadostekt surdegsbröd, honungskrisp, karamelliserade mandlar och vaniljpudding.
 
 
Ikväll då!!! Ikväll är det dags för två nya tävlingar...efter den första ser det ut såhär, alltså de lyckas trolla ganska bra i TV för det syns inte så ofta allt som ligger runt bänkarna men jag kan säga att skall man få fram en dessert på en och en halv timma SÅ SER DET UT EXAKT SÅHÄR RUNT EN!! 
 
Hitills är jag galet nöjd med att ha hamnat i toppen 3 av 6 gånger(fast 6 av 6 hade ju varit bättre klart) Hur det går ikväll, det får helt enkelt kika på och hålla tummarna:)
 
Adios kompisar!!!
 
/My
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0