Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Det är OK att inte tycka allt är roligt!

Nu är vår minsta tjej tre månader drygt och tanken var absolut att kunna jobba mer än jag gör just nu, jag blir rastlös och uttråkad och jag är väldigt medveten om att det är ett angenämt problem att tycka det är tråkigt att vara ledig. Det är fantastiskt att vi i Sverige får all den tiden hemma med våra barn i början av deras liv och att överhuvudtaget få den stora äran och gåvan att bli förälder är ännu större än det förra. Jag älskar att vara mamma och har längtat efter det i hela mitt liv. Sedan är vi så himla olika efter det, några njuter av det, att få gå hemma, pyssla och gulla med barnen, några gillar mer att jobba och om du frågar mig så är det inte fel varken eller men jag tycker att man själv skall få känna efter hur man vill ha det och inte behöva ta hänsyn till andras åsikter i frågan. För det finns väl få saker som är så känsligt som när en MAMMA inte tycker det är roligt att gå hemma med nyfödd bebis! Jag skäms inte för att säga att jag hellre jobbar, Jag My feldt, gillar att jobba, det har för den delen inget att göra med hurvida jag älskar mina barn, de två sakerna är totalt oberoende av varandra! Det är ungefär samma sak som att man som gravid inte får säga att det är pissigt att vara på smällen för då kan det misstolkas att man inte är glad för barnet. Jag har fått tre fina barn och gjort den här rastlösa mammaledigheten tre gånger nu även om den tredje här nu då inte är klar ännu. Jag känner mig inte tillräckligt meningsfull som människa, det räcker inte för mig att vara bara mamma. Jag vill arbeta, känna att jag har gjort något vettigt för att sedan komma hem, fråga hur barnen haft det, laga mat, och leka en stund, läsa saga och natta. Jag vill uppskatta de där sista timmarna varje dag innan man skall sova och känna att man gjort två vettiga saker, jobbat och tagit hand om sina barn. Inget är väll så skönt som att vara ledig en dag när man väl jobbar?  
 
Sist jag var mammaledig öppnade vi bageriet..nu är det i full rullning och frustationen över att varje dag vinka av Johan för att ta fram typ dammsugaren får mig att känna avund och frustation och det gör inte mig till en sämre mamma, snarare så är det bara jobbigt för mig själv. Dom första två gångerna var jag rädd att när jag väl började jobba så skulle jag i efterhand ångra att jag inte njööööt av mammaledigheten som alla sa, men tvärtom så har jag alltid känt att det inte varit något för mig och känt mig väldigt lycklig när jag börjat jobba igen. Denna gången vet jag att jag behöver inte gå med de där tankarna och känna skuld över att jag inte tycker det är roligt, det är fine! 
Jag orkar inte heller försöka knäcka rolighetskoden eller komma på hur jag skall göra för att det skall kännas kanon! Utan jag har i min tredje mammaledighet enkelt bara konstaterat att så här är det, och det är OK! Jag får tycka såhär. Det är ok när folk frågar om det är mysigt hemma att säga -Nej!, Jag längtar efter att börja jobba! 
Jag tror att många mammor och också pappor för den delen känner såhär men det är totalt förbjudet att säga det! Men det tycker inte jag och dessutom vet jag att jag är en fantastisk mamma, så det är så! Men nu längtar jag VERKLIGEN efter att få börja jobba igen!
 
Nu skall jag ut och Hoppa i lövhögar med kidsen, det till skillnad från att dammsuga tycker jag är väldigt roligt! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0