Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Fänkål och när man tar stress till en ny nivå!

Jodå!!! Igår gällde det att dra en visp med en råvara på!! Björnbär blev det inte, kan man ju säga men alltså jag kände mig ändå väldigt nöjd för fänkål är ju supergott, jag älskar fänkål! Och jag är glad att jag lyckades förvalta den på ett så bra sätt att det nådde till en andraplats! Jag hade en bra magkänsla och trodde verkligen på den men som jag säger när Magnus kommer fram, allt man tror på faller när juryn skall bedömma!
 
 
Fänkål, citron  och gräddfil, supergott och syrligt, det fick det bli! Det är ett hett tips att råsafta den stället för att koka den, den kan lätt få lite unken smak då kan jag tycka! Dock så oxiderar den fortare än fortast så var snabb om ni skall göra något med den! 
 
 
Det blev en bavaroise på fänkål och gräddfil. Tre olika sorbeter, en på gräddfil/citron en på fänkål/citron och en på fänkål/gräddfil. En financier med bryntsmör och fänkålsdill, rå fänkål som fick dra i en citronsockerlag och rostad fänkål.
 
Ja sedan var det dags för lagtävling från helvetet då!! Jag, Elsa och Ått i det gröna laget, vi skulle leverera en dessertbuffe till 30 personer och fick tre timmar på oss MEN, MEN, MEN vi skall bara få vara inne en person i taget, I TRETTIO MINUTER ÅT GÅNGEN och vi fick inte prata med varandra, varken innan eller undertiden eller i bytena! Jag fick börja! Jag gör en citron/hallonkaka, lemoncurd, deg till tartlettskal. Personligen tyckte jag att jag hade en brilliant idé där med att köra fyra körscheman på bänken, första var typ klar (komponenterna)när jag gick ut första gången, det var den lilla citronkakan med friterad ingefära och lemoncurd, andra  tanken var någonting med choklad och kola och jag hade lagt upp kolaingredienser i en gryta och så vidare..man fick försöka förmedla sin idé på något vis sedan hade jag lagt upp deg till tarteskal på en plåt med kavel och så för att visa att de skulle kavlas.. Sedan var det ju det där med mina frågetecken, utrymme för eget tänkande menade jag där, hahah, tänkte att de skulle förstå att det fattades två saker men hade ändå ställt upp lite salta saker vi de tredje frågetecknet men man kan säga att vi inte tänkte samma utan att det mest skapade förvirring, det är lätt att stå och tro att alla skall förstå ens tankar men att inte få prata med varandra, det är supersvårt!! 
 
När jag kommer in andra gången vet jag inte var jag skall ta vägen, det är grejer ÖVERALLT, min tarteskalsdeg ligger på golvet och jag fattar ingenting av någoting,  det piper i ugnar, det står saker på spisen som man knappt vet vad det är, och det är en jävla röra från en annan planet! Jo man kan ju verkligen säga att vi misslyckades totalt med vår buffé i vårt lag och jag skämdes nästan ihjäl när vi står och skall servera den alltså!!! Men vad gör man? Man får ju bara lägga på sin charm och spela dum alltså! Man kan ju inte gärna stå och bortförklara sig i det läget. En lagtävling utan att kommunicera, det är i alla fall inget som skulle kunna hända i verkligenheten och det kan man ju vara glad för!! 
Tror alla i vår lag kände likadant, total kaos!!
Så ja, vi hamnar ju i botten och det är väntat och det känns inte så himla hårt heller eftersom tävlingen var vad det var, hade det varit ens enskilda dessert hade jag nog tagit det 100 gånger hårdare och känt mig extremt besviken men i detta läget så handlade det mest om att överleva tävlingen hahaha 
Tyvärr får Ått lämna och det suger ju att få läman på en sådan tävling, trist!
 
Nästa vecka blir det en ny lagtävling och ännu en galen enskild tävling!
 
Ses då i rutan!
 
/My
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0