Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Virvlar med vinden som vem som helst

Ibland så faller jag, bort från världen...ut i mörkret, faller fritt och ingen kan fånga mig för...jag har vinden i hjärtat. Den virvlar så fort, och den blåser, ibland av ljummaste luft och ibland drar nordanvinden in och allt blir till is. Man kan se mig men inte röra, för runt min hud ligger ett tunt, tunt lager is som ingen kan krossa.
 
Jag är en människa av känslor, född ur stormen. Jag ser molnen, jag ser marken som spricker. Jag är krackelerad, ibland kan man titta rakt igenom, ibland så ser man ingenting. Solen i ansiktet ger skuggan i ryggen, den ligger där, skuggan av mörkret och jag älskar mitt mörker, min förmåga att känna, uppleva, inte bara allt som är fint men också allt som är så förbannat svårt och jobbigt.
 
När alla känslor jag har, vänder sig, mot mig, när allt gör ont, när allt känns för mörkt, då vet jag att livet, det kommer inte av sig själv. Livet måste vi leva, även när regnet faller och när det känns som att någon slagit handen genom min bröstkorg och slitit ut hjärtat brutalt, kastat det i havet, så måste jag våga hoppa, hoppa i, och leta efter det. Vi drabbas, av lycka, sorg, liv, död, vi lyckas, vi misslyckas, vi gör rätt, vi gör fel, vi vågar, vi är rädda, vi tror, vi blir svikna, vi sviker, vi hoppas, vi lever, jag med, alltihop. Ibland letar jag i havet efter något jag förlorat, ibland vet jag precis var det finns, det sitter på plats, innanför revbenen, innanför mitt skal och det slår, det pumpar blodet, snabbt, snabbt i hela mitt system, så att jag kan känna, så att jag kan storma, skratta, gråta, leva, andas, hålla andan, tycka att allt är underbart och ibland låta skuggorna hamna framför mig istället för bakom. Det är mitt sätt att leva, det är vem jag är, född i storm, född mig. Jag och mitt mörker, jag och mitt solsken.
 
Någonstans i kontrasterna så föds också kreativitet tror jag. Det är kanske det som kallas plågad konstnär, ett uttryck som jag kan relatera till. Ingen är perfekt, inte jag! Jag får varje dag  jättefina mail från kvinnor, mammor och unga flickor och pojkar på väg in i livet, ibland av det sorgligare slaget. Ni höjer mig till skyarna, tycker att jag är och lever perfekt. Jag är stolt över att få vara någons förebild men med det så kommer också ett visst ansvar. Jag är inte perfekt, mitt liv är inte perfekt, jag är defekt, precis som vi alla är.
 
Det är viktigt att veta det, att jag precis som alla andra, trots glada instagrambilder på blommor och vackra bakverk, också kämpar med livet ibland, mitt mörker och med att driva företag och familj. Ibland känns allt fint och ibland känns det som att man inte ens förstår hur solen skall kunna gå upp nästa dag. Men solen går alltid upp, även om den gömmer sig bakom molnen. Jag tror inte det kan sägas för många gånger, att livet, det är av alla slag. Speciellt till de som är unga och känner press på att leva vackert och fint. Ibland får jag mail från tonåringar som gör att jag vill skrika rakt ut i megafon så det hörs över hela världen. -LIIIVET ÄR JOBBIGT FÖR ALLA, ALLA ALLA IBLAND!!!! JAG LOOOOOVAR ER, LIIIVET ÄR INTE SÅ VACKERT SOM DET SER UT PÅ TELEFONEN ALLTID!!!!! Man ser och hör hur andra lever, på ett helt annat sätt idag än då men det är så jävla viktigt att förstå att livet är inte på skärmen, det är fysiskt, det är några cm upp och det är stormigt för många, fast VÄLDIGT FÅ säger det.
 
 
Jag kan tänka ibland, skall jag verkligen säga detta? Jag ju bara en simpel bagare, jag kanske skall hålla mig till att lägga ut bilder på macarons MEN jag säger som jag brukar, riktiga känslor måste få finnas, även bland vackra himlar, goda tårtor och chokladpraliner på sociala medier och jag kan gärna addera den upplysningen bland mina tårtor. Instagram är en bild, men livet det är en jävla orkan av sol, mörker, ljus, bubblande skratt och forsande tårar och allt annat en människa har förmågan att känna och uppleva. Så tänk på det nästa gång! 
 
Kärlek
 
/My
 
 
 
Foto: Linda Lomelino
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0