Kasten Rönnowsgatan 10, HALMSTAD 035-121660 Öppet: Tis-Fre 09.00-18.00 Lör 09.00-14.00

Det är bra när det engagerar!!

Godkväll!
 
Oj, så många det var som engagerade sig i inlägget jag skrev igår! Inte offentligt kanske men bakom kulisserna i mail- och meddelandeinkorgen! De bästa inläggen man kan skriva är de som öppnar upp för vettiga disskusioner och leder till något, förhoppningsvis bra, längre fram! Det var väldigt många som hörde av sig, både vanliga människor och yrkesmänniskor. Många av de som jobbar i branchen tyckte det var ett bra inlägg, tankar som ni själva har men som ni inte vågar andas. Man är rädd för att förlora kunder, man gör kanske saker som man inte riktigt vill för att alla skall bli glada och för att de skall fortsätta handla. Det är läskigt att säga nej, först, men efter ett tag så märker man att det går ändå. Det handlar inte om att säga tvärt nej, jag vägrar allt du säger. Det handlar om att säga, nej, men kanske såhär?
Ibland fastnar man ju i vissa spår och mönster som är svåra att ta sig ur och tillslut har man kommit lite för långt ifrån vem man egentligen är och vill vara och man slutar att tycka det man gör är roligt. Så är det nog med mycket i livet generellt. Det viktigaste är att man gör det man tycker är roligt och har en passion för. Alla är vi olika!
Igår pratade jag med en god vän i ett annat sammanhang. Så sa jag -tänk om allt går åt helvete? Då sa han -men My, åt helvete, åt helvete är när man förlorar sitt hem, får sova på gatan och förlorar hela sitt liv. 
 
Många kunder och ickebranschfolk skrev till mig och sa -oj, det där har jag aldrig tänk på, vad konstigt, det är ju helt logiskt, klart man måste tänka på smaken. Och jag är glad, om jag bara så får en enda person att tänka omvänt nästa gång. Smaken först:)
 
Men allt var inte positivt, det är klart, att om man postar inlägg som dessa så blåser det också upp till storm ibland och innan tyckte jag att det var jobbigt men nu så känner jag, att jag kan gärna vara den personen som får ta lite skit för det jag tror på. Disskusionen tog ju lite sidospår och började handla om att göra barntårtor och att uppfylla de små barnens önskningar. Det var ju kanske inte det inläggets huvudsyfte handlade om men när vi ändå pratar om det så tänker jag bara kort att barn kommer alltid att önska sig tårtor som ser ut som hello kitty, det gör våra barn med men första steget som förälder tycker jag är att OCKSÅ fråga barnet vad de vill ha för smak. Barn och mat skulle jag kunna prata ihäl mig om men det får bli en annan gång!
 
Det som gör mig lite ledsen är att så många började sina meddelanden genom att skirva! Jag hör av mig så här för jag vågar inte ta det offentligt. Man är rädd för att bli påhoppad kanske eller att visa vad man känner i ett öppet forum.
 
Det är bra att disskutera, det är bra att ventliera, det är bra att få ut sina känslor, även om de är arga. Det är okej att skriva till mig! -Vad fan håller du på med, varför hoppar du på branchfolk som Dorotea Malmegård. Jag hoppar inte på någon. 
Jag träffade "Tea" första gången någonsin på Petrus förra veckan även om vi har snackat en del innan, Det var som att vi känt varandra hela livet, det var puss och kram och skratt och ryggdunk. Jag gillar verkligen henne, tycker hon är fantastisk. Jag kan förstå att det såg ut som att vi hade lite gruff igår på sociala medier men lugn bara lugn. Vi har ingen gruff, vi pratade med varandra igår och vi är cool, cool som frosten själv. Det är viktigt att lyfta varandra inte slå ner!! Läste man mitt inlägg så tror jag dessutom att de flesta såg att det inte handlade om någon specifik människa utan att vi alla måste hjälpas åt att vända på steken lite och lyfta upp smaken på förstaplatsen, den skall inte ligga och puttra med en silvermedalj runt halsen. 
 
Ni är alla fantastiska! Puss och kram och en massa kärlek!!!! Även till er som tycker jag är knäpp och dum, pusspuss!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Du är så grym & älskar också jag förra inlägget! Finns ingen större besvikelse än när man är på fest av något slag och de bjuder på sugarpaste-tårta, så himla äckligt varenda gång!
Såg ditt inlägg om välling. Jag vägrade ge allt vad industrimat tillverkar i barnväg. Så gjorde en egen gröt, med aprikospuré & ibland lite paltbröd. Sen när han blev äldre gav vi lite Ottos välling ibland! Som finns på citygriss i Halmstad men också i eko-butiken på klammerdammsgatan (tror jag den heter). Men även gjort egen välling!!

2016-01-23 @ 14:10:02
Postat av: Anna

Ottos välling finns på Ica Maxi Flygstaden, om du vill ha sån.

2016-01-31 @ 15:48:07
URL: http://www.wonderings.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0